Hem | Övriga Nyheter | Härliga höst: en inomhus- och utomhussäsong

Härliga höst: en inomhus- och utomhussäsong

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Teoretiskt sett bör det kännas vemodigt att sommaren lider mot sitt slut, men höstens härligheter gör det svårt. Hösten erbjuder det bästa av två världar. Det går att spendera dagarna utomhus samtidigt som ingen behöver ha dåligt samvete av att vara inomhus.

Källa: engelbert strauss Källa: engelbert strauss


Årstiden kan däremot bli överväldigande med allt den har att erbjuda. Frågor som ”vad ska, och kan man faktiskt göra?” dyker ofta upp och vi har tagit reda på några av svaren. 

Redo för höst
Vi börjar med att svara på den första frågan: När börjar hösten? Det finns lite olika definitioner på när det officiellt är höst. Höstdagjämningen infaller den 22 september. Under det här dygnet är natt och dag lika långa och det markerar mittpunkten mellan sommar- och vintersolståndet. Den metrologiska definitionen för höst är när temperaturerna har fallit fem dagar i rad. Det ska vara under 10 grader, men över 0 grader. Den metrologiska hösten kan därför infalla vid olika tidpunkter, beroende på var man befinner sig. 

Massvis med utomhusaktivitet
När naturen börjar att skifta sina färger till rött och gult vill många ge sig ut i naturen. Det finns massvis av aktiviteter att delta i, så som att bygga ett nytt projekt i trädgården eller planera en mysig semester i Sverige. Hösten är perfekt för långa promenader, svampplockning, skördefester och utomhusfikor. Det är dags att göra iordning hem och trädgård för den kommande vintern och gräsmattor såväl som rabatter behöver ses över. 

Men vad planterar man på hösten? Faktum är att hösten är ett perfekt tillfälle att sätta flera vårlökar. Tulpaner går att odla så länge marken inte har fryst. Det går alldeles ypperligt att plantera träd på hösten. Att plantera nya träd när de är i viloläge innebär att de kan rota sig ordentligt, utan att behöva lägga energi och kraft på blomning. 

Höstkläder för alla tillfällen
Hösten kan vara en svår tid att välja rätt kläder. Det är för varmt för termofodrade arbetskläder, men för kallt för shorts och sandaler. Hösten är samtidigt en tid för bekväma kläder. Principen lager-på-lager gör att bärare kan klä av sig när det blir för varmt, och klä på sig igen när vinden blåser upp. 

Eftersom höstens aktiviteter ofta involverar trädgård och natur, såväl som renoveringar och hemmapyssel, kan det vara helt rätt att bära smarta arbetskläder. Skillnaderna mellan vardags- och professionell klädsel har faktiskt börjat att suddas ut. Det går att hitta t-shirts till arbete och vardag med snygga tryck och färger utan att bekosta bekvämlighet och funktion. Dessa arbets t-shirts passar lika bra på arbetsplatsen som på lunchrestaurangen. Den här typen av klädesplagg följer engelbert-effekten, som myntades av familjeföretaget engelbert strauss. De menar att kläderna är med och gör människan. Med hållbara och snygga arbetskläder kommer bäraren inte bara att känna sig bättre, utan arbetet kommer även att bli bättre. Det här är ett motto som klädföretaget har haft sedan grundandet, 1948, och som de fortsätter att basera sin design och produktion på.  


Källa: engelbert strauss

Hösten är också en tid för att vara inomhus och mysa framför tv, eldstad eller både och. Det är dags för tända ljus, tjocka filtar och varm choklad – helt utan dåligt samvete. Och allt detta känns extra bra efter en dag utomhus.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2657