Hem | Övriga Nyheter | Reflexväst med tryck: nytta och marknadsföring i ett!

Reflexväst med tryck: nytta och marknadsföring i ett!

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

När det är mörkt ute och du rör dig i trafiken bör du vara väldigt försiktig. Många olyckor sker tyvärr pga. bilister som inte ser fotgängare i mörkret.

Reflexväst med tryck: nytta och marknadsföring i ett! Reflexväst med tryck: nytta och marknadsföring i ett!


Därför är det otroligt viktigt att ta ansvar – både som privatperson men också för dig som företagare - bär en reflexväst och ge dina anställda samma möjlighet. Speciellt om du arbetar i en bransch där ni rör er i trafikerade områden under nattetid.

Nedan berättar vi varför reflexvästar är ett måste för dig som privatperson men också för dig med företag.

Stor skillnad för bilister
Att bilister ser dig bättre i mörkret om du bär en reflexväst råder det inget tvivel om. Men visste du att en bil med halvljus på kan se dig på hela 125 meters avstånd med en reflexväst? Om du bär mörka kläder är avståndet istället 20 m - en enorm skillnad med andra ord!

Lagstadgat att bära reflexväst
Visste du att det till och med är lag på att bära en reflexväst om du vistas i områden med många bilar i mörkret?

Trots denna lag visar undersökningar på att endast varannan person följer reglerna. Och reglerna finns där av en anledning: att skydda dig som fotgängare.

En reflexväst bör kontrolleras
Tänk också på att en reflexväst regelbundet måste kontrolleras. Även reflexvästar har ett så kallat bäst-före-datum, kontrollera den därför minst en gång per år. Gör detta med fördel under hösten då dagarna är kortare.

En stor del av antalet olyckor sker i mörkret
Tätbebyggda områden där det blir mörkt om natten är typiska platser där olyckan kan vara framme. Undersökningar visar att upp till 40 % av trafikolyckor sker i mörkret. En stor del av dessa (upp till 20 %) hade kunnat undvikas om gångtrafikanter hade använt en reflexväst.

Reflexer också på armar och ben
När man tänker på en reflexväst tänker man naturligt på en väst som täcker mage och rygg.

Men det är också bra att komplettera med reflexer på armar och ben. Reflexer syns extra bra i rörelse – och armar och ben rör du på mycket mer än överkroppen.

Reflexvästar är extra viktiga för barn
För de små är det ännu viktigare att ha en reflexväst på. Som vi alla vet är barn inte alltid så förutsägbara och kan springa ut bland trafiken utan att tänka sig för. Som bilist är det mycket svårt att upptäcka barn – speciellt i mörkret.

Varför inte låta ditt barn vara med och välja reflexväst eller köpa en reflexväst med tryck på? Då kommer barnet älska att bära den och det slipper bli något påtvingat.

Hitta en reflexväst som du tycker om
Tro inte att alla reflexvästar ser likadana ut! Reflexvästar finns i massor av olika färger, former och stilar. Naturligtvis finns de också i olika storlekar anpassade för män, kvinnor och barn.

Leta efter en modell som passar bra – det blir enklare att bära reflexvästen om den också sitter skönt på kroppen.

Ta hand om dina anställda med en reflexväst med tryck
Om du är företagare och har anställda som ofta rör sig utomhus i mörkret är det en smart idé att ge dem reflexvästar att bära. Först och främst som skydd för dina anställda, vilket minskar risken för påkörningsskador.

Men varför inte slå två flugor i en smäll och köpa reflexvästar med tryck på? Då marknadsför du samtidigt ditt företag på ett smart sätt genom att ha exempelvis en självlysande logga på reflexvästen. En logga eller en text som dessutom syns ännu bättre än vad den gör på kläder som bärs under dagtid.

Sammanfattning: bär en reflexväst i mörkret!
Sammanfattningsvis är det ett måste bära en reflexväst i mörkret. Du vet säkert själv hur det är som bilist – det är mycket svårt att se gångtrafikanter som inte bär en reflexväst.

Så skydda dig själv och personer i en omgivning och införskaffa en reflexväst när du vistas i bilsäte områden efter mörkrets inbrott.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713