Hem | Övriga Nyheter | Smart använda värmelampa

Smart använda värmelampa

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Värmelampor, infravärmare, terrassvärmare, det är bara några namn på samma sak. Det de handlar om är en slags lampa, som ger dig extra värme. En värmelampa är smart att ha på uteplatsen om du vill kunna få extra värme.Det spelar ingen roll om det är en kall sommarkväll eller för att du vill kunna nyttja uterummet på höst och vinter. Om du behöver extra värme, köp en värmelampa. När det gäller infravärmare och värmelampor så finns det idag olika modeller att välja mellan. Det finns den variant som kräver en fast installation, som då måste göras av en behörig elektriker. Sedan finns det de som har en jordad stickpropp, som du bara kopplar in så att säga.

Det klimat vi har här i Norden, den gör ju att det kan bli kallt även om det är sommar ute. Då kan det vara extra skönt att ha en bra värmelampa på terrassen, balkongen eller uterummet. Med en sådan går det även att förlänga användandet av din uteplats. Se bara till att ha rätt antal värmelampor så att de kan värma upp hela den yta du har.

Andra sätt att hålla värmen i uterummet
Om det är så att du har ett uterum, så kan du som sagt satsa på en eller flera värmelampor. Men det går även att få upp temperaturen på andra sätt. Du kan till exempelvis satsa på att ha en värmefläkt. Den gör att all luft i uterummet värms upp och sprider sig jämnt ut i rummet. Nackdelen är att den kan låta en hel del, medan en värmelampa i sig oftast är helt tyst. Du som vill värma upp uterummet bara ibland, kan göra det med ett elelement eller en oljefylld variant. Elelement kostar dock en del och har en så kallad strålningsvärme. Det oljefyllda elementet ger en längre och behagligare värme. För värme året runt i uterummet, är golvvärme även ett alternativ.

Attila Gal
Håboportalen Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724