Hem | Övriga Nyheter | Välja rätt soffa

Välja rätt soffa

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Idag finns det ju grymt många olika modeller av soffor. Det är hörnsoffor, bäddsoffor, tvåsittsoffa, tresitssoffa, soffa med schäslong och så vidare.Om du har planer på att köpa en ny soffa till ditt hem, så finns det en del saker att tänka på. Du bör alltid försöka provsitta olika soffor. Det för att kunna känna efter hur den känns. Du kan med fördel besöka en möbelbutik för att göra det men ändå sedan beställa online. När du ska välja soffa, så bör du först fundera på vad för storlek du behöver ha.  Det bör ju främst baseras på hur många ni är i familjen, men även till viss del av hur ofta ni får besökare. Sedan måste ju även storleken i sig på soffan vara så att den passar där du har tänkt ställa den. Om du har behov av många sittplatser, men svårt med utrymme, så kan det vara läge för en mindre soffa och kanske komplettera med en fåtölj. 

En annan sak att tänka på när det gäller soffor, det är vad den har för djup. Du som vill kunna både sitta, halvsitta och ligga i den, du bör ha en djup soffa. Är det bara att sitta upprätt och att det ska vara lätt att komma ur den, du kan välja en soffa med mindre djup. 

Material och kuddar

Två andra viktiga detaljer i ditt soffval, det är dels vad för material den ska vara i, dels om det ska vara lösa kuddar eller fasta plymåer. När det gäller material på soffa, så finns det ju idag många olika sorters tyg, det finns lädersoffa, konstläder och så vidare. Sedan är det även olika material i stoppningen som är bra att fundera över. Soffan kan vara stoppad med kallskum, polyester eller fjäderfyllning. Du bör välja ett material du tycker om för själva soffan, men det är även bra att utgå från om du har djur eller små barn. Det bör ju då vara ett material som är lätt att göra rent.

När man talar om kuddar, så kan en soffa ha lösa ryggkuddar, eller så kallade plymåer. Det brukar vara en bättre sittkomfort på soffa med plymå, men soffa med lösa ryggkuddar ser ofta mer inbjudande ut att sätta sig ner i. 

Färg och stil

Du bör även välja soffa med tanke på vad du redan har för stil hemma. Det är ju rätt bra att matcha med övriga möbler och övrig inredning, eller välja en neutral färg på soffan som passar med allt. Sedan finns det ofta soffor där det även går att välja till detaljer. Det på armstöd eller ben och så vidare. Ta gärna med tygprov hem om det går, så att du kan se hur färgen du vill ha gör sig mot resten i rummet. 

Bra saker att tänka på

Även om du har mätt upp att soffan kommer få plats i rummet där du ska ha den, se även till att mäta dörröppningar, så att du vet att den kan komma in i ditt hus eller din lägenhet.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2723