Hem | Övriga Nyheter | Spelinspektionen uppdaterar Spelpaus.se

Spelinspektionen uppdaterar Spelpaus.se

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Spelinspektionen är den myndighet i Sverige som ser över den svenska spelmarknaden. Det är Spelinspektionen som ser till att lagar följs när det kommer till spel om pengar och som utfärdar licenser till spelbolag som vill vara verksamma i Sverige.Just nu genomför Spelinspektionen en uppdatering av Spelpaus.se – det avstängningsregister där spelare själva kan spärra sig från allt spelande hos spelbolag på den svenska marknaden.

En trygghet för den som spelar
I dag är det enklare än någonsin att spela om pengar. Utbudet på internet kan upplevas som näst intill oändligt, och casino med Swish och andra moderna transaktionsmetoder gör att du kan sätta in pengar och börja spela på bara några minuter. Friheten och enkelheten som kommer med spel på internet är något som uppskattas av många konsumenter – men det kommer inte helt utan risker.

Eftersom spel om pengar är så lättillgängligt i dagens uppkopplade värld, så har det också blivit allt vanligare att folk förlorar sig i sitt spelande. Utan riktlinjer är det lätt hänt att man som konsument utvecklar ett problematiskt spelbeteende. Av den anledningen finns det i enlighet med svensk spellag flertalet verktyg som spelare kan använda sig av för att hålla sina spelvanor i schack. 

Ett av dessa verktyg är Spelpaus.se – en hemsida där spelare kan stänga av sig själv från allt registrerat spel i Sverige. Hjälpmedlet har existerat sedan omregleringen av spelmarknaden i början av 2019 och nu genomför Spelinspektionen en uppdatering av sajten. 

Uppdateringen beräknas vara slutförd i slutet av maj 2022 och målet är att Spelpaus ska bli enklare att använda för konsumenter. Enligt Spelinspektionen kommer nya funktioner presenteras, som exempelvis möjligheten att förlänga en redan pågående avstängning. Ett annat syfte med uppdateringen är att konsumenter på jakt efter stöd för spelproblem, enklare ska kunna hitta information och vägledning.

I slutet av mars 2022, i samband med att Spelinspektionen informerade om den kommande uppdateringen, informerade myndigheten om att det då fanns 73 000 avstängda spelare i registret. Ett antal som dessutom påstås öka hela tiden.

Det innebär uppdateringen för konsumenter och licenshavare
Uppdateringen av Spelpaus.se förväntas inte har någon större påverkan på spelare. Spelinspektionen meddelar också att de arbetar för att förändringen inte heller ska påverka licenshavare nämnvärt. 

Myndigheten har dock upphandlat en ny leverantör för Spelpaus i samband med uppdateringen. Med skiftet av leverantör har ett nytt system etablerats. Det nya systemet ska fungera efter samma förutsättningar som det föregående, men licenshavare kommer att behöva göra anslutningstester för att kontrollera att anslutningen till det nya systemet fungerar som det ska.

Spelinspektionen informerar vidare om att dessa tester kommer att genomföras mellan 9–13 maj och att de strax därefter, i mitten av månaden, kommer att skicka ut information till licenshavarna om när uppdateringen av Spelpaus driftsätts. Detta beräknas alltså bli i slutet av maj.

Spelpaus.se är ett av de viktigaste självhjälpsverktygen som finns för konsumenter på den svenska spelmarknaden. Självavstängning är en möjlighet att bryta negativa spelmönster och ge se sig själv en möjlighet att reflektera över sitt spelbeteende. 

Källa: InternetPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724