Hem | Övriga Nyheter | Underbara trämöbler

Underbara trämöbler

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Hårt, slitstarkt, segt, mjukt. Varje träslag har sin unika uppbyggnad och egenskaper och är ett av våra viktigaste byggmaterial. Trä är ett levande naturmaterial som har utformats beroende av väderförhållanden och klimat men det formas och åldras även efter hur du tar hand om det.Förläng livet på ditt matbord 
Trämöbler förändras ständigt i färg och struktur, särskilt i början. Undvik att placera den i direkt solljus och se upp för ringar skapade av glas och vaser. Luftfuktigheten påverkar trämöbler, särskilt då exempelvis träbord som ofta torkas av med fuktiga trasor. De kan börja bågna och få fina sprickor i ådringen, vilket kan vara ok ifall man tycker det är charmigt med rustikt och ruffigt.

Temperaturskillnader, fukt och solljus påverkar direkt träet och grånat trä angrips snabbt av mögel. Men du kan förvara dina trämöbler utomhus ifall du behandlar dem på rätt sätt. Låt ditt matbord bli en kär samlingspunkt för trevliga stunder ute i den härliga försommarsolen! 

Oavsett om du vill måla ditt träbord så krävs grundolja och långtidsskyddande lasyr för att de ska hålla länge. Möbler av trämaterial är lätta att förnya och renovera. Även då ytor har blivit skadade! De går att slipa ner eller måla över. Allt för att få dem att leva igen.  

Material efter ändamål
Det mest slitstarka materialet att använda utomhus är teak som står emot fukt och yttre påverkan bättre än andra. Särskilt unikt och hållbart på grund av att träslaget innehåller en mängd olja. Dock lika viktigt att regelbundet oljebehandla träet så att det inte grånar.

Sedan har vi det massiva träslaget ek. Vackra ådringar och djup kontrast i sitt mönster. Massiv ek är därför populärt att skapa fina maffiga matbord och andra möbler av. Eftersom ek innehåller garvsyra så mörknar det lätt vid behandling vilket av många anses som en fördel. Behandla det väl och du har ett vackert träbord till din uteplats. 

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739