Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF månadsmöte i mars

SPF månadsmöte i mars

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Sista torsdagen i mars innebar, som vanligt, månadsmöte för SPF Håbo på Skeppet i Bålsta. Programmet var digert med förre landshövdingen mm., Björn Eriksson, som huvudattraktion, och det var nästan fullsatt i salen.

Björn Eriksson gästade mötet | Foto: Gert Lidö Björn Eriksson gästade mötet | Foto: Gert Lidö


Föreningens ordförande, Per-Eric Josefsson, Peje, öppnade mötet och hälsade alla välkomna och särskilt vände han sig då till en grupp nya medlemmar som presenterades för församlingen. Gert Lidö från programkommittén berättade att de nu undersöker hur många av föreningens 840 medlemmar som är aktiva. Kommittén kommer därför att gå ut med en enkät som han bad alla att besvara.

Programkommitténs ordförande Börje Pettersson berättade om dagens program, samt flaggade han för Pub-kvällen den 7 april med tema: ”Dina pengar”. Föreningens sångkör Duromoll stod redan uppställd på Scenen och ledaren Hasse Svennberg slog igång sången. Det blev lite allsång, några vårvisor och andra trevliga sånger som ökade stämningen i lokalen. Ove Jansson presenterade de olika numren på ett lättsamt sätt.

Efter den viktiga kaffepausen övertog Björn Eriksson scenen och berättade energiskt, medryckande och humoristiskt om sitt liv som statlig ämbetsman. Han betonade att han endast hade arbetat som tjänsteman och inte som politiker. Efter handelshögskolan fick han jobb på finansdepartementet, och senare utnämndes han till generaldirektör för Tullverket som på den tiden även inrymde Kustbevakningen. År 1988 blev Björn Rikspolischef och vi har ju sett honom otaliga gånger i TV som talesman för polisen. Under denna tid var han även president för Interpol och han är fortfarande hederspresident för organisationen.
År 1996 utnämndes Björn till Landshövding i Östergötlands län, ett viktigt arbete för länets bästa och det krävs goda förbindelser med regeringen, lokala organisationer och näringsliv.  Som ämbetsman anser han att det är viktigt att stå för sina uttalanden. Således gäller det att ha civilkurage och det värsta som kan hända är att man får lämna sitt uppdrag. Sedan 2009 är Björn pensionär men har fortfarande en del uppdrag, bland annat som ordförande i skidskytteförbundet. Efter avslutat anförande avtackades han med rejäla applåder och blomsterbukett.

Så fortsatte mötet med att Glenn Bovin, vd för Skipark 360 AB, som fick tillfälle att berätta om planeringen av skidanläggningen som man hoppas få bygga vid Lillsjön i Bålsta. Det skall bli en slalombacke med fallhöjd på 160 m och längd på 700 m samt längdspår på 3000 m inomhus. Företaget arbetar hårt för att förankra bygget av anläggningen inom alla områden, såväl politiskt som inom naturvård och skydd för fornminnen.

Efter den detaljerade redovisningen av Skipark var det tid för lotteridragningen, och sedan Peje tackat serveringsgruppen för utfört arbete avlystes mötet.

Text: Sverker JonassonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713