Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Håbos julgransplundring

SPF Håbos julgransplundring

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Så har det varit jul- och nyårshelg i Håbo precis som i övriga världen. Familjerna har varit samlade och det har blivit fester, god mat och julklappar. Men det går fort över, och helt plötsligt var det tid för SPF Håbos julgransplundring den 8 januari.

Foto: Sverker Jonasson Foto: Sverker Jonasson


Detta var det tredje året i rad som föreningen arrangerade julens sista fest, och cirka 140 personer, barn med föräldrar och far- och morföräldrar deltog.

Som vanligt var Håbo spelmän engagerade och de värmde upp publiken med trevliga melodier innan ordförande Per-Eric Josefsson, Peje, öppnade festen med att hälsa alla välkomna.  Programchefen Göthe Eriksson informerade om dagens program innan dansen runt granen kom igång. Med Sylvia Lindqvist som försångare till spelmännens toner blev de gamla sångerna aktuella igen. Det var rävar som raskar, grodor utan svansar och musikanter från Västra Götaland och många fler. Birgitta Pettersson var som vanligt rutinerad ledare på dansgolvet. Efter långdans genom Skeppets lokaler avslutades dansen med ”raketen”.


Foto: Åsa Öhman

Så blev det tid för barnens favorit, trollkarlen Johnny Andersson, alias Johnny Mc I. Han kom upp på scenen men hade lite svårt att komma igång. Som tur var fanns det duktiga barn som gav goda råd när det gällde att fälla upp bordet för trollväskan. Johnny fick sedan god hjälp på scen av flera barn, när han gjorde alla sina märkliga trollerikonster. Han har en härlig kontakt med ungarna som levde sig in i föreställningen, och han belönades med applåder efter sista numret.

Mona och Bertil Björklund bjöd på saft, kaffe, wienerbröd och andra bullar varefter fisketävling utlystes. Barnen slapp att stå ute i blåsten på Mälarens is, utan kunde fiska inomhus, i en för dagen, uppsatt damm. Dessutom blev det fångst vid varje kast, och gottpåsarna som drogs upp var helt godkända enligt uppgift.

Därmed var festen slut, och skolbarnen hade ytterligare en ledig dag innan allvaret och vårterminen skulle börja.

Sverker JonassonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2716