Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Håbos månadsmöte i augusti

SPF Håbos månadsmöte i augusti

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Höstens första månadsmöte inträffade på Skeppet i Bålsta den 25 augusti. Ett 100-tal medlemmar var samlade för att officiellt starta höstterminen.

Birger Eriksson | Foto: Karl-Erik Andersson Birger Eriksson | Foto: Karl-Erik Andersson


Ordförande, Per-Eric Josefsson, även kallad Peje, hälsade alla välkomna och berättade att nu tar föreningen in nya medlemmar som endast behöver betala 100 kronor för medlemskap från nu till den 31 december 2012. Programkommitténs ordförande Börje Pettersson gav riktlinjer för dagens program.
Detta började med medlemmarnas kvart och information gavs om resor, skogsvandring, stadsvandring, appell för att få flera rullstolsförare till Pomona, konstcirkel och trafikinformation.  I det senare fallet talade Bengt-Olov Olsson om vikten att bära hjälm vid cykling, och att bära reflex nu när höstmörkret snart lägger sig över nejden. Peje påminde om ”Pubafton” som anordnas den 15 september. Förutom trivsam samvaro kommer mötet att behandla synfrågor och blir det frågesport, SPF Hjärnkoll.

Edit Holländer från reseföretaget Younik Tours i Bålsta berättade om hälsoresor som de arrangerar till den vackra staden Budapest. De kallas spa-weekends. Som en introduktion till ungersk mat serverades landets salami på små smörgåsar.

Efter kaffet tog Birger Eriksson ordet. Han är gammal radioman som har arbetat för Sveriges radio i många år. På 1980-talet blev han engagerad för att utbilda folk inom rundradion i Botswana i södra Afrika. Landet som tidigare var en Brittisk koloni (Bechuanaland) fick sin självständighet 1966. Det är lite större än Sverige men har en befolkning på endast 1,8 milj. Större delen av landets yta är öken, Kalahari. Vid självständigheten anlades en ny huvudstad, Gabarone som ligger nära gränsen till Sydafrika.. Många svenskar har arbetat här i olika biståndsprojekt. Birger har flera gånger besökt landet och har rest runt även till avlägsna platser. En del av uppdraget var att hjälpa till med dokumentation av livsbetingelserna genom intervjuer av befolkningen. Förutom ett väl sammansatt bildspel fick deltagarna lyssna på ljudband med bl.a. rytande lejon och tal av bushmän från Kalahari med det märkliga ”klick-språket”.  Föredraget avslutades med en bit av Botswanas nationalsång och Birger avtackades med blommor.

Efter lottdragningen avslutade Peje mötet med att tacka programkommittén och serveringsgruppen för ett gott arbete, och därefter kunde SPF-arna gå hem och fundera på vilka aktiviteter man skall ägna sig åt under hösten.

Sverker Jonasson
Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713