Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF-riksmästerskap i bowling

SPF-riksmästerskap i bowling

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

SPF Håbo arrangerade årets riksmästerskap, det sjunde SPF-mästerskapet i bowling, den 5- 8 september i Bowlroom i Bålsta under ledning av Håbo´s Bo Danielsson och Bengt Brunström.

Foto: SPFHåbo Foto: SPFHåbo


Tävlingen lockade 130 deltagare från närmare 30 klubbar och föreningar från hela landet och spelades i 6 serier i 4 klasser för både herrar och damer individuellt och dessutom i en gemen-sam lagtävling för tvåmannalag där damerna tilldelades 10 handikappoäng per serie. Damerna utgjorde 1/5-del av deltagarna vilket återspeglades i Håbo´s  deltagande med damerna Carola Ramstedt och Ann-Mari Lyhagen.

 Måndagen den 5 september öppnades tävlingen av tävlingsledaren Bo Danielsson och spelet kunde börja med en liten men sakkunnig skara åskådare som under jubel och applåder visade sin uppskattning för goda prestationer från både hemmaspelare som gäster. Bowlinghallar
kan skilja sig åt vad gäller banornas egenskaper och det fanns spelare som menade att  Bowl-   rooms snabba banor innebar svårigheter att få skruven att hinna utvecklas före träff.

Prestationerna var trots detta goda på de flesta händer även om någon enstaka serie inte mot-svarade enstaka spelares förväntningar, precis som det brukar vara för de flesta av oss när vi spelar. Fysisk ansträngning och tävlingsnerver fick svetten att pärla i pannan på många i den lilla och varma lokalen och vattenflaskan som varje spelare fick av SPF-Håbo var välkom-men. Den lilla lokalen med bara 6 banor ger en god överblick och närhet till skeendet på banorna för både spelarna och publiken och en god stämning och ett gott kamratskap präglade tävlingsdagarna och spelstandarden var hög.
 
Sista dagen avslutades med kamratmiddag för 60 spelare och funktionärer i Bowlroom. Aftonen började med musikalisk underhållning av Håbo´s Harriet Säfström  med ackompan-jatörer som ryckte med publiken i gamla kära örhängen. Middagen inleddes med att Håbo´s ordförande Peje Josefsson höll ett kort tal och efter servering lät man sig väl smaka under gemytlig samvaro.
 
Vid kaffet förrättade Bengt Brunström prisutdelning assisterad av Ola Nilsson från SPF Centralförbund. Tävlingens högsta score hade vinnaren i klass H2, Hans Carlsson/Onsala, som med aktningsvärda1171 poäng blev den förste att hedras.
 
Medaljörerna enligt följande:

H1-Ferenc Papp/Oxelösund 1103            D1-Ingrid Brostedt/Järfälla 940
      Rune Wistedt/Järfälla 1099                  Dagmar Persson/Järvsö 830
      Gunnar Dahl/Sala 1041                  Ann-Marie Hammar/Järfälla 818

H2-Hans Carlsson/Onsala 1171            D2-Birgitta Mattsson/Vallentuna 1066
      Sven-Erik Mårtensson/Järfälla  1153               Viola Vrese/Vallentuna 1005
      Walter Feldhofer/Botkyrka 1152                   Britt Holm/Järfälla 977

H3-Lars-Erik Ståhlgren/Hultsfred 1139            D3-Dagmar Eklund/Sala 1087
      Mats Hellsten/Falun 1078                  Ulla Widmark/Nolaskogs 954
      Ulf Lindström/Järfälla 1073                  Anita Wennberg/Oxelösund 926

H4-Bo Lindomborg/Nässjö 1109            D4-Ann-Mari Lyhagen/Håbo 843
      Gösta Cederhammar/Glanshammar 1091        Ulla Näslund/Nolaskogs 663
      Per-Olof Karlsson/Nässjö 1047

Lagtävling-Birgitta Mattsson/Viola Vrese Vallentuna 2191
                   Bo Lindomborg/Jörgen Peterson Nässjö 2140
                   Owe Hellström/Owe Streger Sala 2125

- Resultatlista (Klassvis)

- Resultatslista (Lagvis)


De duktiga damerna Mattsson/Vrese gav Vallentuna den tredje inteckningen i vandringspriset. Vi applåderar och bugar oss för denna prestation.

Top score Hans Carlsson från Onsala framförde sitt och deltagarnas tacktal till värdarna, täv-lingsledningen och Bowlroom. Han framhöll den goda organisationen och genomförandet samt det fina och serviceinriktade bemötandet från såväl tävlingsledning som Bowlrooms personal. Han riktade också ett särskilt tack till Bowlroom som genomförde tävlingen utan något strul och tekniska problem.
 
Efter prisutdelningen fortsatte den musikaliska underhållningen medan eftersnacket tog fart. 
De tillresande gästerna valde att göra tidig kväll och börja återresan till hemorten medan den tappra lilla skaran från SPF-Håbo fortsatte att umgås i muntert lag ytterligare någon timme och avbröt först när det fanns risk att bli inlåsta.

Nästa år genomförs tävlingen i Sundsvall i början av oktober och vi hälsades alla välkomna dit. Den som gör en resa har något att berätta. Om man reser och spelar bowling får man även umgås med vänner och likasinnade, känna tävlingsnerven darra och ha mycket mera att berät-         ta när man kommer hem. Alltså ses vi i Sundsvall!

 
Fler bilder och fullständiga resultatlistor finns på  SPF Håbo hemsida.

Ulf & Ann-Mari LyhagenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2723