Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Lag TEAM HÅBO – Ponnyallsvenskan div II 2011

Lag TEAM HÅBO – Ponnyallsvenskan div II 2011

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Att ha hästar som största intresse är en livsstil. Att ha förmånen att vara med i ett ponnylag är att krydda hästlivet med gemenskap, kompisskap och spänning. Precis detta och lite till och vi har Team Håbo hösten 2011.

Team Håbo, anno 2011 Fr. vänster, Gabbi och Fia. Elli och Zoega. Charlotte och Strike samt Nora och Hedjaze. Team Håbo, anno 2011 Fr. vänster, Gabbi och Fia. Elli och Zoega. Charlotte och Strike samt Nora och Hedjaze.


Till 3 deltävlingar i höst skall några ungdomar med föräldrar dra runt sina hästkärror i Uppland, den första tävlingen har just avverkats i Jälla, Uppsala.
Laget består av följande mattar och deras älsklingar:
Minst till storleken är Strike och hans Charlotte. Strike, Haflinger och C-ponny, är en bussig liten häst som alltid gör sitt bästa bara Charlotte kommer ihåg att rida fint.  Strike kan vända på en 5-öring och hoppar alltid, han är en erfaren klippa som Charlotte tryggt kan luta sig mot. Dem är svårslagna i omhoppningarna.
 
Lagets andra C-ponny är Zoega 11 år, med sin rytarinna Ellinor ”Elli”. Zoega är en nästintill svart skön ponnydam och trygg i sig själv. Elli har ridit och ägt henne i ett och ett halvt år, innan bodde hon på ridskola men att vara ”entjejhäst” passar henne bättre. När Zoega blev familjeponny kunde hon inte så mycket men hon och Elli har utvecklats mycket tillsammans. Dem tränar både hoppning och dressyr.
 
Ellis syster heter Gabriella ”Gabbi” med D-ponnyn Gluggstugans Fabia, ”Fia” till vardags. Fia är yngst i sällskapet, 8 år och ägd av familjen Ählstöm i 4 av dessa. När Gabbi och Fia är inne på banan känns det stabilt, Gabbi har rutin och det smittar av sig. Fia är lite av en prinsessa, vet vad hon vill och är en känslig ponny. Gabbi och Fia tränar gärna fältritt när dem inte tävlar banhoppning.
 
Sen har vi Nora som bärs av Hedjaze. ”Hedda” är D-ponny även hon, fullblod av arabiskt ursprung och ingen lätt häst att rida. Hedjaze och Nora har varit ett par sedan våren 2011 och innan dess gick Hedda med föl i sitt tidigare hem. Nora har tävlat en hel del även hon, bla. med Strike innan kompisen Charlotte övertog honom.

Laget består även av Elsa Berg och hennes ponny Bravo polo men de var inte med första omgången. Vi hoppas de kommer till nästa omgång.
 
Och till sist ett gäng huvudsponsorer, chaufförer, hjälpredor. Dvs. mammorna och papporna. Susanne är (förutom Noras mamma) lagledare. Emma, vars ponny inte tävlar i höst som det var tänkt, är ”groom” och supporter, samt att hon gärna fotograferar ute på tävlingarna.
De här tävlingsdagarna är höjdpunkten på hästtillvaron. Vi har verkligen roligt, tjejerna lär sig mycket om samarbete och att stödja kompisar. Vi mammor och pappor sitter bänkade på läktaren och det hörs neeej – jaaa –  KOM IGEN -  ”smack, smack, smack” – HEJA!
Lag Håbo slutade den här dagen på en ärofylld fjärdeplacering vilket bara är ett par sekunder från 2:an vilket innebär att det kan hända vad som helst de sista tävlingarna  spännande ……..

Även om huvudsaken är att delta så är det klart att det är roligt när det går bra.

Håbo RidklubbPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2625