Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Håbos årsmöte 2012

SPF Håbos årsmöte 2012

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Årsmötet den 17 februari genomfördes i Fridegårdsskolans aula med över 200 medlemmar närvarande.

Peje lämnar över orförandeklubban till Inger Smedberg | Foto: Karl-Erik Andersson Peje lämnar över orförandeklubban till Inger Smedberg | Foto: Karl-Erik Andersson


Mötet inleddes med att ordförande Per-Eric (Peje) Josefsson hälsade alla välkomna, och han vände sig därefter till Anders Wall som anlitats som föreläsare för att berätta om sitt spännande liv.
Det blev en sagolik historia om bondgrabben från Giresta by i Uppland som så småningom blev ordförande i Sveriges största bolag, Bejer Invest/Volvo. Anders berättade personligt om möten med intressanta människor, köp av stora och små företag, bra affärer men också några dåliga. Enligt Anders är det människor som gör skillnad i dagliga jobbet. Samverkan med kreativa personer och glädjen över att kunna utveckla både människor och företag samt spänningen det innebär att våga ta de stora besluten gör att det fortfarande är lustfyllt att arbeta. Han berättade att pengar var viktiga för honom i början av karriären, men senare har pengar bara blivit ett medel att åstadkomma något. För egen del tänker han på faderns ord att ”den sista skjortan har inga fickor”.

Anders fortsatte med att berätta om Giresta kyrka som för 25 år sedan var i bedrövligt skick och skulle rivas. Det var hans dop- och konfirmationskyrka och han ställde upp med medel för renovering till den ”pärla” kyrkan är idag. Här väcktes även tanken på att starta Giresta Kyrkas Musikstiftelse som kom igång 1989. Anders Walls Stiftelser grundades redan 1981 och delar årligen ut stipendier till unga begåvningar inom flera områden. Stiftelserna har genom åren delat ut drygt 40 miljoner kronor.
Anders Wall tackades med applåder och blommor och flera medlemmar visade sin uppskattning av hans anförande under kaffepausen före årsmötesförhandlingarna.
Dessa inleddes med en vacker parentation av Sven-Erik Svensson och musik framförd av lärare och elever från musikskolan.

Förhandlingarna genomfördes i god ordning under Gun-Britt Renefalks ledning med Agneta Wahlström som sekreterare. Verksamhetsberättelse samt resultat och balansräkning godkändes och efter uppläsning av revisionsberättelsen erhöll styrelsen ansvarsfrihet. Verksamhetsplan och budget fastställdes, och den senare omsluter i år 884 000 kronor.

Mötet beslöt att medlemsavgiften skall höjas till 250 kronor per år f.o.m. år 2013. Från styrelsen hade Per-Eric Josefsson, Agneta Wahlström, Hans Finnman och Bengt Jansson avböjt omval. Den nya styrelsen består nu av: Inger Smedberg, ordförande, Marjo Henriksson, Christer Ridderstråle, Eva Lidö, Bo Lundgren, Yvonne Lindström, Göran Ohlsson, Börje Pettersson och Birgitta Rosenkranz.

Vidare valde mötet Göte Ingelman till hedersmedlem i SPF Håbo. Styrelsen hade beslutat att utdela SPFs silvernål för betydelsefulla insatser till 10 välförtjänta medlemmar.. Bengt Jansson läste motiveringarna och slutade med att tacka Peje för hans fantastiska insats som ordförande under fyra år då föreningen verkligen utvecklats.

Inger Smedberg tackade för förtroendet att ha blivit vald till ordförande och lovade att göra sitt bästa för föreningen och därefter avslutade hon årsmötet 2012.

Sverker Jonasson
Foto: Karl-Erik AnderssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Album

Foto: Karl-Erik Andersson Foto: Karl-Erik Andersson

Bedöm denna artikel:

4.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698