Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | PUB-afton med underhållning och frågesport

PUB-afton med underhållning och frågesport

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

SPF:s PUB-afton den 8 mars samlade ett drygt 40-tal medlemmar, trots att man inte hann med att annonsera evenemanget i Medlemsforum. Kännedom om arrangemanget spreds nu enbart via hemsidan och mun-mot-mun-metoden.

Gunilla Brink och dottern Helena | Foto: Ulla Runberg Gunilla Brink och dottern Helena | Foto: Ulla Runberg


Gästerna kunde denna gång sitta vid trevligt arrangerade bordsgrupper med dämpad allmänbelysning och levande ljus. Göthe Ericsson i program-kommittén hälsade välkommen och uppmanade alla att inledningsvis in-handla önskade drycker och förse sig med allehanda tilltugg från ett minst sagt rikligt utrustat tillbehörsbord.

Därefter blev det underhållning med Gunilla Brink och dottern Helena.
 
Damerna är numera bosatta i Arboga och Gunilla inledde med att säga att vi i Bålsta skulle vara glada över vår stora fina pensionärslokal. Hemma i Arboga hade pensionärsföreningarna minsann blivit anvisade en liten ”skrubb” i ett hyreshus!
Gästerna fick därefter njuta av en halvtimme med omväxlande sång och historieberättande. Sångerna, i vilka även publiken fick delta, ackompan-jerades av Gunilla på gitarr och Helena på flöjt. Efter sitt uppträdande blev damerna avtackade med varma applåder och varsin bukett med vår-tulpaner.

Efter Göthes uppmaning om att fylla på förråden av drycker och tilltugg blev de så dags för frågesport, där varje bordsgrupp bildade ett lag. Frågesporten annonserades som ett träningstillfälle inför kommande ba-taljer i SPF:s satsning på en landsomfattande ”Hjärnkoll”. Dagens lokala hjärnkoll leddes som sig bör av den tidigare ”magistern” Göthe. Han hade gjort alla frågor, ställde alla frågor och gav slutligen de rätta (?) svaren. Göthe tycktes trivdes i sin forna magisterroll och njöt av att sätta del-tagarna på det hala. Inget bord hade alla rätt, men det vinnande bordet missade bara ett par av de drygt 20 frågorna. Inga officiella resultat redovisades, men de som vet med sig att de tillhör det vinnande bordet bör känna sig kvalificerade för fortsatt satsning i SPF:s hjärnkoll!

Kvällen avslutades med allmän samvaro där gästerna kunde ta del av varandras skvaller. Småningom började en och annan att troppa av och slutligen var det bara medlemmar i programkommittén och ytterligare några som hjälptes åt att återställa samlingslokalen i normalt skick.

Nästa PUB-afton inträffar torsdagen den 12 april och har det globala klimatet som huvudtema. Annons finns redan nu på hemsidan och kommer dessutom i nästa Medlemsforum. Därmed når vi fler medlemmar och kan räkna med ännu flera gäster.

VÄLKOMNA TILL NÄSTA PUB-AFTON
hälsar programkommittén i SPF Håbo

Noterat av: Bo HanssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2723