Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Lions Club Bålsta stöder dagverksamheten på Dalängen

Lions Club Bålsta stöder dagverksamheten på Dalängen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

På äldreboendet Dalängen finns en dagverksamhet för demenssjuka som fortfarande bor hemma. Hit kommer man flera dagar i veckan och kan då ägna sig åt det man är road av.

Dagverksamhetens allrum | Foto: Bo Hansson Dagverksamhetens allrum | Foto: Bo Hansson


Upp till nio gäster kan man ta emot varje dag. Verksamheten leds av Ann-Christine ”Anki” Holmberg med kollega. Båda damerna utstrålar en väldig glädje och entusiasm så man förstår att gästerna stortrivs på detta ställe. Anki strävar hela tiden efter att göra tillvaron ännu bättre för sina gäster och sökte därför stöd från Lions Club Bålsta. Lejonen insåg genast att detta är något man absolut vill stödja och beslöt att skänka 5 000 kr till verksamheten. Pengarna kommer troligen att användas till utflykter av olika slag. För sådana aktiviteter har man inga medel alls. Kommunens budget ger bara utrymme för material av olika slag.

Två medlemmar i Lions Club Bålsta, Peje Josefsson och Bo Hansson, besökte Dalängen för att få lite bättre kunskap om dagverksamheten. De blev väl omhändertagna av Anki, som visade runt och berättade hur det hela fungerar.

Vid besökstillfället kunde de bland annat se att man i det så kallade pysselrummet målade påskägg och att man i en verkstadslokal höll på att grundmåla stommen till ett växthus som under våren ska resas på gården. Och i allrummet träffade de några herrar som följde en skidskyttetävling på TV. I ett av allrummets hörn stod en gammal vävstol och mot en av väggarna fanns ett piano (sång och musik är popu-lära aktiviteter). I anslutning till allrummet finns också ett välutrustat kök där man bakar och ordnar med fika. Maten till gästerna och de boende lagas med omsorg av Dalängens egen husmor, vilket innebär att man slipper de ofta tråkiga anrättningarna från avlägsna storkök. På fredagarna serveras alltid en 3-rätters lunch. Hela atmosfären andades idyll och trivsel!

Av en slump fick besökarna också veta att en snickarbänk står högt på önskelistan och av en annan slump så kunde de också lova att sådan bänk ska levereras utan kostnad till Dalängen – dock inte från Lions utan från en anonym sponsor känd av besökarna!

Peje Josefsson & Bo Hansson
Lions Club BålsaPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2715