Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Håbo hade PUB-afton

SPF Håbo hade PUB-afton

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det är alltid trevligt att träffa sina vänner och bekanta och när SPF kallar till PUB-afton med intressanta föredrag så kommer folk gärna. Sålunda var det ca 70 medlemmar som kom till Skeppet och högg in på det rikligt dukade bordet med snacks och annat gott tilltugg.

SPF Håbo hade PUB-afton | Foto: Bo Hansson SPF Håbo hade PUB-afton | Foto: Bo Hansson


Kvällens värdar var programkommittén med Börje Petterson som talesman.
SPF Håbo innehåller ju många intressanta och kunniga medlemmar och denna kväll bjöd på två intressanta föreläsningar av medlemmar. Först ut var Staffan Wohrne, som inledde med en kort redogörelse för de gamla romarnas teknik för att föra fram dricksvatten till sina städer genom akvedukter. Därefter övergick Staffan till att tala om, det han kallar: ”koldioxid-bluffen”. Som bekant görs många, och ofta enormt kostsamma, åtgärder för att förhindra eller minska utsläpp av CO2, och Staffan menar att detta görs i onödan. CO2 är i grunden en nyttig och nödvändig gas för jordens växtlighet. Växthuseffekten, d.v.s. sambandet mellan CO2-utsläpp och ökande temperatur är absolut inte bevisat, och med olika diagram visade Staffan att de båda storheterna varierat, oberoende av
varandra, genom årtusenden. En stor del av CO2-utsläppen kommer numeragenom förbränning av fossila bränslen och Staffan påpekade att olja och kol är ändliga resurser som vi skall vara rädda om. Staffan tackades för ett intressant föredrag med applåder och blommor.

Scenen övertogs nu av Robin Welch som verkat lång tid i Bålsta som trädgårdsmästare. Han berättade att ända in på 1960-talet var trädgården viktig för familjens självhushåll. Numera är den en naturlig del av bostaden. Man skall
njuta av sin trädgård och planera så att den blir så lättarbetad som möjligt.
Vid plantering är underarbetet i rabatterna är viktigt, och odlaren bör undvika billiga varor som ofta är av dålig kvalitet. Vidare talade Robin om vikten av växelbruk även när det gäller balkonglådor, och gav en kort beskrivning av hur gräsmattan skall skötas.
Robin nämnde att Bålsta huvudsakligen ligger i växtzon III, men framhöll att klimatet kan variera även inom en enskild trädgård. Även Robin blev avtackad med applåder och blommor efter en föreläsning som fokuserat på glädjen av att odla.

Därmed var den programmerade delen av mötet slut. Deltagarna uppmanades att sitta kvar en stund och umgås och nog finns det mycket att tala om. Efter en stund troppade sällskapet av och det återstod bara för arrangörerna att diska och återställa lokalen.
Deltagarna tackar programkommittén med flera.

Sverker JonassonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2726