Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Håbos månadsmöte i april

SPF Håbos månadsmöte i april

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Sista torsdagen i månaden är vikt för SPF Håbo. Sålunda samlades 100-talet medlemmar i medlemslokalen Skeppet i Bålsta den 26 april för att lyssna till musik, få lite föreningsinformation samt, inte minst, umgås.

Inge Thorsson | Foto: Karl-Erik Andersson Inge Thorsson | Foto: Karl-Erik Andersson


Då ordförande var förhindrad att närvara, öppnade vice ordförande, Yvonne Lindström, mötet med att hälsa alla välkomna. Hon lämnade raskt över till programkommitténs talesman som för dagen var Göthe Eriksson. Göthe presenterade dagens underhållare som visade sig vara en riktig musiker i skepnad av speleman. Inge Thorsson gjorde entré iklädd frack och slokhatt spelande Gärdebylåten med riktigt hambogung. Han började spela fiol vid nio års ålder och fick senare en klassisk utbildning på violin samtidigt som han spelade i dansband och ”jazzigare” sammanhang. Så småningom fick han anställning i hovkapellet på Kungl. Operan. Därefter har han spelat med Uppsala kammarsolister och i flera andra konstellationer. Föreställningen på Skeppet var en härlig blandning av klassiska mästerverk och enkla slagdänger framförda med en lätthet och elegans som tog andan av publiken. Dock nämnde han, under Vivaldis vårdrillar, att ”detta ser svårt ut, men det är det också”. Inge hade även mycket roligt och intressant att berätta om operaprimadonner, dirigenter och kolleger, och hans röstimitationer var suveräna.

Efter en verkligt trevlig föreställning avtackades Inge med rejäla applåder och blommor. Programkommittén har verkligen lyckats bra med vårens möten och nu ser medlemmarna fram mot ett lika bra höstprogram.
Efter kaffe och wienerbröd var det tid för medlemmarnas kvart. Birgitta Pettersson berättade om sommaraktiviteter i form av fågelskådning, minigolf, boule samt långgolf på Sofielunds bana. Eva Lidö talade om kommande resor. Gun-Britt Renefalk som arbetar med Landstingets Pensionärsråd (LPR) berättade om verksamheten inom rådet. Ett nytt trafikförsörjningsprogram har tagits fram av Landstinget, men där nämns praktiskt taget ingenting om pensionärer. Dessa har därför tagit upp äldrefrågor som är relevanta i sammanhanget i inlaga till Landstinget.  Gun-Britt vädjade till deltagarna om att anmäla önskemål och problem som någon enskild möter i samband med Landstingets verksamhet.

Rosa Babec i kommunens pensionärsråd (KPR) berättade vad som händer i rådet. Bland annat har reglerna för biståndsbedömning nyligen reviderats. Även Rosa önskar information om problem inom den kommunala verksamheten, och hon nämnde att uppgifter om KPR finns på kommunens hemsida. Rosa talade även om de kända bekymmer som dykt upp i Bålsta vårdcentral. En ”hjärtstartare” är inköpt till Skeppet, och nu pågår utbildning för personer som skall kunna hantera utrustningen och bli godkända som livräddare.
Så återstod endast dragningen i lotteriet innan Göthe önskade deltagarna en fortsatt trevlig torsdag. Ett särskilt tack måste riktas till alla som hjälpt till med att arrangera mötet och nu hade att återställa lokalen och diska.

Sverker JonassonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698