Ny energi

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Tankar och fundmeringar från Håbostiftelsen Våga va´dig själv

Foto: Eva Tedesjö (DN) Foto: Eva Tedesjö (DN)


Hoppas sommaren varit energigivande för dig!!!
“Våga va´dig själv”!!! har i sommar för första gången genomfört 2 läger på två orter, Stockholm, Barnens Ö och Göteborg, Flatön. (Läs mer i bifogade DN artiklar)

Här får unga samla kraft under lovet - DN.SE

”Att alla ska kunna vara med är grunden” - DN.SE


Ett mycket spännande och utvecklande äventyr för oss, i synnerhet som vi i år för första gången använt oss av egna Juniorledare (Deltagare från tidigare läger) Ett av “Våga va´dig själv”!!!´s mål sedan starten 2005 är just återväxten av ledare och bli självförsörjande på egna ledare. Under sista delen av Augusti kommer vi ha ett antal  planerings&utvecklingsmöten gällande 2012/2013. Utfallet av dessa möten, aktiviteter etc återkommer vi till inom kort.

”Nolltolerans”
Semesterslut=Skolstart=För de flesta förenat med något positivt, skönt att komma igång igen, kul att träffa kompisarna igen. MEN för ett stort antal (antalet ökar från år till år) är skolstarten förenat med ett helvete…Vad kan jag/vi göra åt det? ”Mina barn är inte berörda av det”, ”Det gäller inte oss”, Vi har inte mobbing på vår skola…etcetc. De som säger att mobbing inte existerar hos sig ljuger, de ”kör huvudet i sandhögen” och talar i samma andetag om att de i själva verket har problem, men har inte velat/vågat se problemet. Alla vet att det förekommer mobbning och kränkningar, få eller ingen vill erkänna det. Det är just det som är problemet, det är ALLAS ansvar att göra sitt i det lilla som kan förändra tillståndet i det stora…vare sig jag är skolledare, lärare, förälder eller ”bara” medmänniska. Det är allas ansvar att säga ”stopp och belägg” det jag säger vid matbordet, hemmavid, vid frukost lunch middag eller vid tv´n eller i telefonen till mina vänner (då barnen inte hör på…) dessa värderingar smittar av sig. Varför ska jag göra det? Det får ”någonannan” göra!!!
Denne evige ”Någonannan”, vem är det? Våga säg ifrån, våga ställ krav, både på dig själv och andra, du kan börja med dig själv, det underlättar…”sopa inte skiten under mattan”, våga agera för oförätter, våga också berömma när något är bra vilket det allt som ofta är.

 Våga gör skillnad, vänta inte till i morgon på det du kan göra idag!!!
Våga vara ”på hugget”, våga se och agera, att ställa krav är att bry sig om.
Det finns ingen väg, börjar alla gå så blir det en!!!

Arne Falkbäck
Stiftelsen ”Våga va´dig själv”!!!
Augusti 2012Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700