Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF´s månadsmöte i oktober

SPF´s månadsmöte i oktober

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Tiden går fort på höstkanten. Kanske finns det, i slutet av året, en mental nedförbacke som får minuterna att rinna iväg. Torsdagen den 25 oktober var det redan tid för SPF Håbo att hålla månadsmöte med nära 100-talet medlemmar på plats på ”Skeppet” i Bålsta.

Eva Grankvist välkomnas av Inger Smedberg | Foto: Karl-Erik Andersson Eva Grankvist välkomnas av Inger Smedberg | Foto: Karl-Erik Andersson


Ordförande Inger Smedberg öppnade mötet med att hälsa alla välkomna. Några nya medlemmar presenterades och sedan kunde Inger kungöra den stora nyheten att SPF Håbo nu fått sin 1000 medlem. Hon heter Eva Grankvist och gratulerades med blommor och applåd, samt kan hon se fram mot ett gratis medlemskap i föreningen under 2013.

Bo Hammarström, från Håbo kultur och hembygdsförening, tackade för SPFs sponsring av torpinventeringen i Håbo kommun. Denna har nu resulterat i det nyutkomna bokverket: ”Torp i Håbo”. Detta beskriver ca 200 torp i Håbos fem socknar i två volymer och finns att köpa för 300 kronor.

Därefter var det tid för dagens föreläsare, Birger Eriksson. Han har jobbat med rundradio under hela sitt vuxna liv och då mött och samarbetat med många stora radioprofiler. Nu talade han personligt om Gösta Knutsson (1908 – 1973). Denne var född i Stockholm men studerade vid Uppsala Universitet, där han blev fil. mag. 1931. Han jobbade som programchef vid Sveriges Radio i Uppsala mellan 1936 – 1969. Knutsson har gjort massor av program, men han är mest känd för frågesport. Det var han som införde begreppet som underhållning i radion, och redan 1938 sändes första programmet, ”Vem vet vad”. Senare blev det otaliga sådana program och vid de flesta deltog Einar Haglund som kom att kallas ”allvetaren”.

Birger spelade upp delar av program som sänts av Gösta Knutsson, och man kom ihåg hans distinkta röst. Han var ju också författare till barnböckerna om Pelle Svanslös som ofta förekom i radion i samband med barnprogram. 
Birger Eriksson tackades med applåder och blommor varefter kaffet serverades.

Lisbet Bolin, från SPFs centrala programgrupp mot ålderism, talade om detta som är ett samlingsnamn för diskriminering av äldre. Inom mängder av områden särbehandlas äldre människor negativt, och det gäller inte minst inom offentlig verksamhet. De närvarande uppmanades att fylla i en enkät i ämnet.

Slutligen informerade Bengt-Olof  Olsson om vårens kurs i trafikkunskap och Eva Lidö redogjorde för kommande resor.

Efter dragning i dagens lotteri avslutades mötet av Inger, och deltagarna kunde gå hem och planera för årets sista möte i november.

Sverker JonassonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2715