Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Håbos månadsmöte i november

SPF Håbos månadsmöte i november

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Under höstens första snöfall inträffade årets sista månadsmöte på Skeppet i Bålsta. Där möttes 135 medlemmar torsdagen den 29 november. Ordförande Inger Smedberg hälsade alla välkomna och hoppades på ett bra möte, samt presenterade hon en ny medlem.

Petra Kvist med pianisten Lotta Hasselquist | Foto: Karl-Erik Andersson. Petra Kvist med pianisten Lotta Hasselquist | Foto: Karl-Erik Andersson.


Denna gång serverades kaffet först och därefter gavs viktig föreningsinformation. Först ut var Per Bylund och Bengt-Olov Olsson, föreningens trafikombud. Som bekant, gäller nya regler för personbilssläp f.o.m. den 19 januari. För att köra tågvikt över 3500 kg krävs särskild behörighet som erhålls vid körprov på Trafikverket. Trafikombuden lånar ut kompendium med regler. Ombuden meddelade även att en ny trafikkurs kommer att hållas under våren, samt att de kan ordna träning i fickparkering. Intresserade kan ringa Per eller Bengt-Olov.

Rosa Babec från Kommunala Pensionärsrådet informerade om kommande höjda taxor för fotvård hemsjukvård och färdtjänst, samt berättade hon att pensionärsorganisationerna motsatt sig Håbohus aviserade hyreshöjning. Den har senare reducerats betydligt.  För att få lägenhet på Plommonvägen 8-10 har personer med omvårdnasbehov förtur. Ansökan om bostad i dessa hus skall göras hos socialnämnden. Rosa talade vidare om behovet av läkemedelsgenomgång, vaccinering mot influensa, och utbildning på hjärtstartare.

Sonja Österling-Rittgård från resekommittén påminde om resa till julkonsert den 15 december. Fernando Mena berättade om rullstolspromenader med inneboende på äldreboendet Pomona varannan onsdag, och Inger Smedberg informerade om att Gårdsrådet har behov av fler personer som hjälper till i köket på Skeppet.

Så kunde Göthe Eriksson, från programkommittén, annonsera dagens artister, Petra Kvist med pianisten Lotta Hasselquist. Petra sjöng ett rejält urval av sånger som den franska sångerskan Edith Piaf (1915 – 1963) gjort kända. Mellan sångerna berättade Petra personligt om Piafs svåra, och tidvis tragiska liv. Hon växte faktiskt upp dels på bordell och dels på gatan, och de senare framgångarna skapade krav och ångest som dämpades med sprit och narkotika. Petras tolkningar av de kända sångerna, på både franska och svenska, var utmärkt med stor dramatik och bra textning. Lottas pianospel var spänstigt och följsamt, och hela föreställningen blev mycket njutbar. Artisterna belönades med stående ovationer och blommor.
Efter den obligatoriska lottdragningen avslutades mötet och alla gästerna kunde pulsa hem i snön, medan ”serveringsfolket” tog sig en dust med disk, bord och stolar. Tack för det!

Sverker JonassonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713