Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Håbos månadsmöte i januari

SPF Håbos månadsmöte i januari

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Årets första månadsmöte inträffade den 31 januari. Hela 140 medlemmar hade samlats för att få information, underhållning, trevlig samvaro och kaffe med wienerbröd.

Vestarna från Västerås: Kristina Lindestam och Hans Abrahamsson | Foto: Karl-Erik Andersson Vestarna från Västerås: Kristina Lindestam och Hans Abrahamsson | Foto: Karl-Erik Andersson


Det har tidigare varit problem med parkeringen vid medlemslokalen, Skeppet, men denna dag hade föreningens trafikombud ställt upp som parkeringssamordnare. Per Byström och Bengt-Olov Olsson stuvade maximalt med bilar på tillgängliga ytor, samt lugnade de den orolige pizzabagaren som fick behålla några kundparkeringar.

I ordförandens frånvaro (i solen i främmande land) öppnades mötet av vice ordförande Yvonne Lindström som hälsade alla välkomna och presenterade några nya medlemmar, varefter Göthe Eriksson från programkommittén presenterade dagens program.
Först ut var Gunnel Ferm som berättade om sin studiecirkel: ”Lär dig debattera”. Den som lider av talängslan, d.v.s. har svårt att stå framför flera personer och framföra sitt budskap, kan här få instruktion och tips om vad man bör poängtera vid offentlig debatt. Ett utmärkt initiativ inför kommande val där vi alla bör tydliggöra pensionärernas behov och önskemål.

Roza Babec som är föreningens representant i Kommunala pensionärsråden. samt läkemedelsombud, berättade om KPRs verksamhet samt flaggade för studiecirkeln ”Koll på läkemedel”. Hon nämnde även att man bör vara ytterst försiktig med Voltaren (medicin som dämpar inflammation och feber samt lindrar smärta). Det finns okända biverkningar och skaderisk för hjärta, lever mm. För övrigt kommer Socialstyrelsen snart med nya rekommendationer för att begränsa Antibiotikaanvändningen.
En appell framfördes: Gå med i föreningens kör som heter Duromoll! Nu är de 18 sångare men det finns plats för flera, och även gentlemän är varmt välkomna. Ring körledaren, Hans Svennberg, på tfn: 072-3525826.

Så var det tid för Vestarna från Västerås. Det var duon Kristina Lindestam och Hans Abrahamsson som med hjälp av Kristinas keyboard och trummaskin spelade kända och okända visor. Även Hans deltog i musicerandet med gitarr i några nummer. Artisterna var väl samövade och kom med småtrevligt snack mellan sångerna. Föreställningen började lite trögt, men kom igång efter en stund och blev riktigt bra.

Efter kaffe och lottdragning fortsatte musiken med, bland annat, en variant på Cornelis ”Brev från kolonin”. Titeln var nu ”Brev från äldrevården” och texten saknade inte poänger. Musikerna tackades med applåder och blommor, och publiken tackades med extranummer.
Så återstod det endast för Yvonne att avlysa mötet och tacka alla de medlemmar som jobbat och hjälpt till med arrangemanget. Ingen nämnd och ingen glömd.

Sverker JonassonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700