Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Rapport från Våga va´dig själv!!!-lägret... fortsättning 2

Rapport från Våga va´dig själv!!!-lägret... fortsättning 2

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den håbobaserade stiftelsen Våga va´dig själv"!!! håller sitt årliga läger, i två omgångar, på Flatön på Orust. Här kommer dagboksanteckningarna från i onsdags och torsdags

Rapport från Våga va´dig själv!!!-lägret... fortsättning 2 Rapport från Våga va´dig själv!!!-lägret... fortsättning 2


Onsdag
Onsdag innebar en lite mer fysisk start, vi körde något kallat kortleksfys där varje kort representerade ett visst antal av respektive övning - armhävningar, sit-ups och rygglyft.
Efter det åt vi en välbehövd frukost innan det var dags för 10-kamp, en aktivitet där samarbete och gruppanda var nödvändigt för att lyckas. Gruppen delades in i små grupper om 6 stycken deltagare med en ledare. Bland annat fanns gåtor, gissa vikten och knäckebrödet med som grenar.
Därefter var det dags för mellanmål, vecka 2 med ett helt nytt inslag - smoothie. Efter första passet skiljde sig de två lägeronsdagarna sig åt, vecka 1 hade vi ihållande regn vilket ledde till en heldag inomhus med en bokstavslek till en början, här fanns en tydlig gemenskap och glädje hos deltagarna. Vecka 2 hade vi mer tur med förmiddagsvädret och gick iväg för att bada i helgrupp, de som inte ville doppa sig i vattnet spenderade tiden på klipporna med umgänge.

Efter lunchen vecka 1 var det inomhusaktivitet som gällde i form av leken "maffia", måla tavla och collage. De tre grupperna fick 1,5h på varje aktivitet och roterade efter mellanmålet så alla fick chansen att medverka i allt. Skillnaden under vecka två var att vi delade in gruppen i två grupper där alla som inte målat färdigt sina tavlor fick syssla med det medan resten hade utomhusaktiviteter såsom speedminton.
Vecka 2 fick vi finbesök av Mio som lärde ut origami innan middag, väldigt uppskattat bland både deltagare och ledare.
Avslutningen på de två onsdagarna såg väldigt olika ut, gruppen av deltagare vecka 1 fick vara med om något väldigt uppskattat och intressant men eftersom att den grupp som just nu befinner sig på lägret får vänta några dagar extra, får även du som läsare veta först om någon dag.

Denna vecka lekte vi bokstavsleken, som vi även gjorde med den första lägergruppen, och även denna vecka var det uppskattat och väldigt mycket skratt.
Imorgon kommer vi uppleva både toppar och dalar tillsammans så därför blev det en tidig kväll med sänggång redan 22.00 - imorgon är det dags för stora äventyr!

Torsdagsmorgon, starten på en dag fylld av känslor. Vi började dagen med en avslappnande ton, att slappna av och acceptera sina känslor, få tid att vila - mindfullness.
För att orka hantera alla de känslor som skulle komma under dagen behövdes energi - frukosten var som vanligt succé och en viktig start på dagen.
Den utlovade dalbanan av känslor sattes igång vid frukost, dagens äventyr avslöjades - LISEBERG! Bris har sponsrat stiftelsen med entré och åkband till alla deltagare för att de ska få chansen att uppleva en nöjespark, något som många barn inte får göra.

Under första veckan råkades det sägas något avslöjande redan på onsdagskvällen men trots aningar om vad som skulle hända blev glädjen och chocken påtaglig.
11.00 var vi framme på Liseberg och i smågrupper gick vi runt bland attraktionerna och de som ville fick åka. Vi samlades för en gemensam lunch och fortsatte sedan dagen med glädjen. 15.00 gick bussen tillbaka till Flatön med ett gäng trötta men glada ungdomar.

Tid för att måla på sin tavla gavs innan vi vecka två samlades för att färdigställa projektet "Lyckolådan". Varje bord med 6 stycken personer fick i uppgift att skriva en positiv lapp om varje ny vän runt bordet och lägga denna anonymt i personens låda. Lyckolådornas innehåll fick de sedan tillbaka för att läsas precis innan läggdags för att somna med en positiv känsla i kroppen.
Glädjen från förmiddagen förändrades till allvar efter middagen. En film om självkänsla, självförtroende, mobbning och känslor visades varefter vi hade diskussionsövningen "Heta stolen" där fokus låg på självkänsla och självförtroende. Vecka 1 spelade sedan några ledare upp en sketch med en händelse som hade kunnat vara verklig, en händelse där man skämtade på andras bekostnad. Reaktionerna blev starka och många tankar började snurra hos ungdomarna. Andra veckan hoppade vi direkt till den fortsättande delen av kvällen - ett berörande tal av Arne där han berättade varför stiftelsen grundades?, Vad hände?, Vad kan just du för att undvika att berättelsen återupprepas?
Många starka känslor dök upp under första veckan som fick gruppen att skapa en ännu starkare sammanhållning - tillsammans klarade de det och stöttade varandra. Kramar, tårar och skratt blev avslutningen på torsdagskvällen.

Även andra veckan gav kvällen många en tankeställare och flera vågade dela med sig av sina egna erfarenheter - starkt!
Efter en dag fylld av blandade känslor, en dag som faktiskt representerar hur livet ser ut med berg och dalar och många fina samtal så var det inte svårt att somna gott.

Emelie FalkbäckPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713