Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Rapport från Våga va´dig själv!!!-lägret... fortsättning 3

Rapport från Våga va´dig själv!!!-lägret... fortsättning 3

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den håbobaserade stiftelsen Våga va´dig själv"!!! håller sitt årliga läger, i två omgångar, på Flatön på Orust. Här kommer dagboksanteckningarna från fredag och lördag.

Foto: Emelie Falkbäck Foto: Emelie Falkbäck


Fredag

Första gruppen startade fredagen med yoga, till andra veckan ändrade vi morgonaktiviteten till sträckrörelser och jenkadans - mycket skratt och samarbete innan frukost.
De få som inte hunnit klart med tavlan fick vecka 2 tid för det innan BRIS besökte oss. Veckan innan spenderade vi tiden med lyckolådan och sen tog deltagarna över och ville ha tid själva. Det visade sig att de gått ihop och skrivit positiva egenskaper om oss ledare och så höll en deltagare ett tacktal - väldigt fint gjort!
BRIS pratade om deras organisation och hur de finns för barn och ungdomar. De som ville fick prata enskilt med Paulina, Fredrik eller Elisabeth.
Efter lunchen vecka 1 fick de möjlighet att välja aktivitet - krabbfiske, tavla eller speedminton och kubb. Med grupp två startade vi direkt med städning, något första gruppen fick göra innan middag.
Strax innan middag gick en grupp för att fiska krabbor och resten fick vara utomhus under tiden.
Avslutningsmiddagen för båda lägrena blev tacobuffé. Vecka 1 innebar kvällen en mysig stund i solen till sång av en trubadur, lägermatch med trippelbrännboll (ledare mot deltagare)  och dans utomhus. Ledarna körde en harlemshake och gangnamstyle innan alla som ville hängde på. Det blev en rolig kväll som avslutades med den traditionella tallriksövningen - alla skrev positiva ord om varandra. Det blev många kramar och varma känslor.

Efter middagen andra veckan fick vi chansen att se på Pär Löwenius fina bilder på djur och natur, det besök som grupp ett fick i onsdags och som tidigare i veckan var lite hemligt även i dagboken. Bilderna var omtyckta av båda grupperna och Pär vet verkligen hur man tar fängslande bilder.

Även andra gruppen av ungdomar fick genomföra den traditionsenliga tallriken - efter många leenden och veckans lägersång var det dags för sista natten här på Flatön.

Lördag
Sista dagen! Vi ledare kände för en annorlunda väckning den allra sista lägerdagen – att komma in dansande till gangmanstyle kändes som ett roligt och annorlunda inslag. Det gav direkt glädje när ungdomarna öppnade sina ögon. På det här viset kom vi också igång snabbare och började dagen med att städa det allra sista innan all packning ställdes ut och den sista frukosten intogs.
Den förvärdering som gjordes på bussen ut till lägerplatsen kompletterades med en utvärdering kring självkänsla, mod och initiativtagande. Även en utvärdering på själva lägret gjordes för att vi ska kunna göra nästa läger ännu bättre!
En sista samling tillsammans i matsalen med några sista ord av oss ledare fick bli avslutet innan bussfärden. Redan nu utdelades många kramar och tårar rann nedför kinderna – insikten att det snart var dags att skiljas började komma.
Bussresan mot Göteborg och sedan vidare mot Stockholm var fylld av gemenskap och glädje som blandades med en känsla av att de snart skulle skiljas åt. De ungdomar som blev hämtade i Göteborg kramades om innan resan fortsatte.
Med blandade känslor skiljdes resten av ungdomarna vid Cityterminalen i Stockholm, många kände att det var skönt att träffa föräldrarna men att lämna de nya vännerna de fått var svårt. Många tårar senare kunde vi konstatera att nu var lägret slut – två veckor fyllda av både skratt, tårar, tuffa stunder och spänning är över. 59 stycken ungdomar har fått uppleva Våga Va Dig Själv-lägret 2013, fått uppleva gemenskap och sammanhållning, fått träffa nya vänner.

Årets lägersommar må vara slut, men redan nu börjar planeringen inför nästa år och under året kommer flera återkommande aktiviteter där vi hoppas få träffa flera av deltagarna.
Vi ses!

Emelie FalkbäckPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2715