Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Silltema i Bålstas hamnkvarter

Silltema i Bålstas hamnkvarter

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det skulle fattas något om hösten förflöt utan surströmmingsfest. I våra kvarter behöver man inte vara norrlänning för att gilla den syrade anrättningen. Vi var c:a 80 personer som kom och avnjöt den tillredda festen, som Gårdsrådet arrangerade på ”Skeppet”, seniorernas aktivitetshus torsdag vecka 40.

Foto: Eva Harald Foto: Eva Harald


Gårdsrådet består av några representanter från SPF, PRO och Finska föreningen i Håbo, som alla har aktiviteter på ”Skeppet” och handhar driften, lokaldisposition, uthyrning, kaféverksamhet och ekonomiadministration. Föreningarna hyr ”Skeppet” av Håbo kommun och genomför några fester varje år med den äran. Lokalen ligger väl förankrad mellan Sjövägen och Skeppsvägen i nära anslutning till övriga vägar med namn med båtanordningar, därav min benämning hamnkvarter.

Menyn innehöll förutom surströmming flera inläggningar av sill och strömming, god het potatis och alla traditionella tillbehör, allt snyggt dukat på serverings-bord. Barserveringen tillhandahöll drycker till allmän munterhet, det dröjde inte länge förrän det skålades både bordsvis och alla gemensamt. Min bords-granne föredrog sillinläggningarna, gillade själva jippot och presenterade mej en medhavd cocktail, bidragande till den goda stämningen som tilltog något. Kaffe och kaka ingick i menyn som pricken över iet.

Välvilligt försökte Håkan Welin underhålla oss med dragspel och visor, roliga och vemodiga, några historier roade han oss också med. Som Gårdsrådets ordförande hälsade Håkan oss välkomna till festen och tackade oss också för att vi kom, mycke´ tänk och jobb för att så många ska få trevligt, men utan oss gäster ingen fest heller.

I ”Skeppets kajuta” donade den ordinarie personalen för fester och medlemsmöten hela kvällen långt efter vi gäster gått hem, likaså Gårdsrådets aktiva medlemmar, vi borde ha givit dem en varm applåd, mätta och belåtna som vi var.

Eva HaraldPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713