Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Rädda Upplandsstiftelsen

Rädda Upplandsstiftelsen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Tack vare en av våra framsynta landstingspolitiker, AKA Karlsson, så finns det sedan 1972 en ideell stiftelse i vårt län, Upplandsstiftelsen, som driver projekt för att främja den lokala naturvården och friluftslivet. Upplandsstiftelsen äger och/eller förvaltar drygt 30 naturområden med syfte att öka den biologiska mångfalden samt skapa attraktiva strövområden och utflyktsmål såsom Granåsen och Kalmarnäset.

Rädda Upplandsstiftelsen Rädda Upplandsstiftelsen


Stiftelsen sköter även vår gemensamma vandringsled, Upplandsleden, tre kanotleder samt driver 10 st. naturskolor, exempelvis Vattunödens naturskola. Upplandsstiftelsens verksamhet finansieras huvudsakligen genom bidrag (medlemsavgifter) från Landstinget och länets kommuner.

Under de två senaste åren har emellertid bidraget till Upplandsstiftelsen legat fryst på samma nivå som 2011. Detta innebär i praktiken att Upplandsstiftelsens verksamhet tillförts mindre pengar eftersom löne- och materialkostnader tagit en större del av budgetutrymmet. Vill vi ha kvar Upplandsstiftelsen och att den inte skall tyna bort p.g.a. att budgetresurserna i Landstinget och kommunerna ges till annat så måste alla naturintresserade säga ifrån. 2014 års val till Landstingsfullmäktige och Kommunfullmäktige ger oss en chans att göra något åt saken.

Ta vara på möjligheten och påverka din lokala politiker att verka för att bidragen till Upplandsstiftelsen räknas upp årligen för att kompensera beräknade kostnadsökningar för verksamheten. Unika projekt såsom exempelvis EU-projektet ”Inre Mälarens skärgård” med syfte att restaurera värdefulla naturområden med ädellövbestånd får inte spolieras p.g.a. nedprioritering från våra beslutsfattare.

Håkan Nihlman
Ordförande Håbo NaturskyddsföreningPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698