Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Håbo Närradio har tystnat - har kommunen bestämt

Håbo Närradio har tystnat - har kommunen bestämt

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Mitt i förberedelserna inför höstens valprogram och planer att lägga in en sommarslinga i Håbo Närradio kopplar Håbo kommun bort matarledningen till sändaren. Utan hänsyn till radiosändningar, planering och pågående arbete tas helt enkelt abonnemanget bort. Det är inte första gången kommunen schabblar sig på detta sätt. För något år sedan betalade de inte räkningen så Telia stängde abonnemanget. Frågan är vilken koll Håbo kommun har på arbete som utförs och inte utförs.

Håbo Närradios sändare har tystnat Håbo Närradios sändare har tystnat


- I cirka 14 dagar har jag åkt mellan Skokloster och Bålsta för att komma fram till varför Håbo Närradio tystnat. Alla funktioner i kontrollrummet har genomsökts, sändaren har kollats upp och jag har fått hjälp av kommunens IT-support utan resultat. Vid kontakt med Telia som står för ledningen så har man inte hittat något abonnemang.

Anledningen till radiotystnaden är att kommunen som stått för abonnemanget har sagt upp det. Några chefer på kommunen har haft ett sammanträde där de beslutat att vissa telefonabonnemang skulle tas bort. I virrvarret har de alltså tagit bort abonnemanget som hör till Håbo Närradio. Idag när jag fick kontakt med en kille på Telia som verkligen letade efter anledningen till tystnaden fick jag reda på att abonnemanget är uppsagt.

Vi i Håbo Närradioförening håller som bäst på med att planera inför en politikerutfrågning i Håbo Närradio i augusti och så har kommunen stängt abonnemanget. Det är så horribelt något kan vara. Hur en kommun bete sig på detta sätt är fruktansvärt. När sådant händer undrar man hur kommunen fungerar över huvud taget - om den nu gör det.

för Håbo Närradio
Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (101 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 24 Jun 2014
Någon av cheferna borde avskedas. Någon annan lösning finns inte. Egenmäktigt förfarande låter det som.
avatar
Owe Fröjd 24 Jun 2014
Har pratat med Agneta i dag om detta, undersökning pågår!

Troligvis beror det på att kommunen har valt att förhandla om våra telefonavtal för att få en lägre kostnad och att det blev något fel med just detta numret. Återkommer i frågan
avatar
Krister Karlsson 24 Jun 2014
Högt betalda chefer FÅR inte göra fel. Då ska dom bort. Inga avgångsvederlag. Tvärtom betala tillbaka pengar för strul i arbetet. Dom har höga löner för att dom när som helst kan få sparken.
avatar
Håkan Sundström 24 Jun 2014
Detta är ett led i att strypa demokratin, man sätter krav på media, stänger Håbo närradio och gör allt för att medborgarna inte ska få sin röst hörd. Detta är inget annat än öststadspolitik där folket tystas
avatar
Owe Fröjd 25 Jun 2014
Håkan nu är du ute och svamlar och påstår felaktigheter, igen, läs Pias inlägg.

Det handlar om ett misstag vid omläggning av telefonabonemang och som skyndsamt kommer att rättas till nu efter att kommunen fått reda på det, och kommundiriktören hade semester förra veckan så ni kan inte skylla på honom heller:)))))
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 25 Jun 2014
Owe, Jag är inte ute och svamlar, det har hänt så konstiga saker i kommunen det sista året att man kan tro att det är öststatspolitik ni i majoriteten nu bedriver inför valet i september.
Ha en bra dag
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Pia J 25 Jun 2014
Bra att du gjorde oss uppmärksamma på detta. Vi har varit i kontakt med Telia för att reda ut vad som hänt och varför. För att inte tappa tid i väntan på utredningen så har vi redan lagt en order på att återställa den fasta uppkopplingen som krävs. Vi fortsätter att hålla kontakten direkt med Håbo närradio per telefon och e-post för att följa upp detta.

/ Mvh Pia J

//Detta svar lämnades av Pia J på Håbo kommuns Facebook-sida, och klistrades in här av mig
Attila Gal
HåboPortalen
avatar
Owe Fröjd 26 Jun 2014
Borde du inte i ändra avsändare till dig själv i rubriken, inte Pia J.

När jag läste inlägget första gången så fanns inte ens din NU inlagda kommertar att det är klippt och klistrat från kommunens officiella sida?

Är det OK att som moderator lägga in kommentarer i andras namn??
avatar
Attila Gal 27 Jun 2014
Hej Owe!

Jag la in Pias(!) svar/kommentar ordaggrant, i Pias(!) namn, ingenting annat! Hennes svar var högst relevant till insändaren, ett svar med exakt samma ord på exakt samma problematik, även om på en annan sida.

Allt för att kommuninvånarna i Håbo ska få info om händelsen och lösningen så snabbt som möjligt. Public Service när det som är bäst!

Ibland går det fort, när en förening kontaktar mig/HåboPortalen (hedrande!) för att kommunen tog bort deras huvudverksamhet utan förvarning!

Resten ordnades med elektronernas hastighet mellan Pia och mig!

mycket vänliga hälsningar
Attila Gal
HåboPortalen
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 27 Jun 2014
Varför står det då fortfarande Pia J vid bilden på inlägget?? inte Attila Gal?? Lite förvirrande när det inte är Pia som är ansvarig för inlägget

Du kaske tycker det är OK som moderator att lägga in andras kommentarer under deras namn utan förklaring/tillåtelse, jag tycker det inte

Trevlig helg
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 27 Jun 2014
Owe, nu är du ute och svamlar igen som vanligt, det är Pia J egna ord som lagts in. Om någon skulle protestera över i lägget så är det väl Pia J själv om hon har någon invändning, inte du.
Ha en trevlig helg
avatar
Owe Fröjd 28 Jun 2014
.
Och det har Pia gjort vad jag kan förstå, och då lade moderatorn till på slutet att detta var ett "klipp och klistra"

Om du tittar på inläggen i denna tråd så finns det alltid en profilbild till vänster om namnet, det är lätt att få uppfattningen att det är Pia som gjort detta inlägg, eller??

Om det inte är så kan man ju fundera på om Attilas inlägg i samma tråd, det finns en profilbild till vänster om hans namn, att det verkligen hans inlägg och inte någon annans?????


PS
Tur att DU har rättigheten att protestera över ett inlägg, men inte jag, förlåt:))))))
DS
.
avatar
Johan 28 Jun 2014
Har radion vaknat till liv igen?
avatar
Håkan Sundström 28 Jun 2014
På grund av Kommunens agerande har styrelsen i Håbo närradio beslutat att lägga ner sändningarna. Vi har bara att hoppas på att Tommy Hildorsson känner stödet från oss medborgare och att han vidtar nödvändiga mått och steg och fortsätter med Håbo närradio
avatar
Owe Fröjd 28 Jun 2014
.
Håkan, sluta att hela tiden påstå felaktiga saker, det gynnar ingen, det gör ju bara att din trovärdighet minskar ännu mer, ha gärna en saklig debatt, det gynnar alla. (och läs gärna denna meningen en gång till innan du ev. svarar på detta inlägg)

Det kanske hade varit på sin plats att kontakta styrelsen för Håbo närradio innan du uttalar dig i deras namn, eller i andras namn???
.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Lars Nord 28 Jun 2014
Håbo Närradio har inte fattat beslut om nedläggning. Detta har föreslagits eftersom föreningsintresset att sända radio inte finns och att ekonomin inte är hanterbar utan medverkande föreningar. Kommunens fadäs genom uppsägning av teleledningen mellan studion och sändarmasten går att åtgärda och påverkar i sig inte en ev. nedläggning. För fortsatt radioverksamhet behövs 3-4 sändande föreningar.
avatar
Tommy Hildorsson 28 Jun 2014
Beslut som fattats är att det inte blir några program med politikerutfrågning inför valet. Vid senare möte i höst kommer det att diskuterats om möjligheterna finns att fortsätta radioverksamheten.
Med vänlig hälsning Tommy Hildorsson
avatar
Joakim 28 Jun 2014
Vi får se hur nya majoriteten agerar efter valet.
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 28 Jun 2014
Tommy,
Intressant inlägg du kommer med. Beslut har tagits att inte ha någon politikerutfrågning inför höstens kommunalval. Eftersom kommunens styrande politiker och kommunledning har stängt alla, dock inte HP:s, möjligheter att ställa våra verksamhetsansvariga ”mot väggen” var ditt förslag till utfrågning med Håkan Sundström som programledare lysande. Vad ligger bakom ditt beslut? Beslut har tagits, skriver du, men i vilket forum? Var närradions redaktion delaktig? Deltog andra personer utanför närradion i beslutet? Finns beslutet protokollfört? De är många frågor jag ställer, men med den helomvändning du gjort i ärendet är det påtagligt att misstänka att ditt beslut är dikterat från annat håll och inte av Håbo närradio.
Jan-Eric Hernkrantz
avatar
Owe Fröjd 28 Jun 2014
Hej Jan-Erik

Enligt mail från närradion fick Bålstapartit ta del av ett förslag, vet ej vem som utformat det, men förslaget innebar att närradion skulle genomföra hearingen inför valet till en kostnad om 20.000 kronor fördelat på alla politiska partier.
Vårt svar var att detta förslag var tveksamt då alla partier tackat nej till en annan liknande hearing under Håbo festdag till samma summa.

Ett citat ur brevet från Håbo närradio:
Ett förslag har inkommit: Hearingen kostar 20 000 kr och ska tas ut av de politiska partierna baserad på antalet ledamöter i KF (41) och ska gå till att bekosta Håbo närradios sändningar under 2015
Slut citat


Trevlig helg
avatar
Håkan Sundström 28 Jun 2014
Owe, varför är ni rädda för att bli utfrågad av allmänheten, det är viktigt att få veta vad ni i majoriteten åstadkommit i förhållandet av vad ni lovatDet är val i september och medborgarna vill veta var ni står i olika frågor samtidigt som ni bör presentera ert valmanifest.
Ha en bra dag
avatar
Owe Fröjd 29 Jun 2014
Nej Jan-Erik, helt fel slutsats, igen

Alla partier har i år redan varit inbjudna i debatter och kommer att delta i flera, dock har partierna inte betalt för att delta i någon debatt och kommer troligtvis inte heller att göra detta.
Dessutom tycker jag det är fel att de två största partierna skall stå för merparten av kostnaden för en enskild förening.

Alla partier kommer att öppet redovisa vad dom gjort under denna mandatperiod och vad dom vill göra under nästa. Det kommer att finnas valmanifest och alla partier kommer att ha valstugor där alla är välkomna att diskutera politik, på det sättet kommer "all tvätt att kunna tvättas offentligt."

Fortsatt trevlig helg
avatar
Undrande 28 Jun 2014
Har samtliga partier även tackat nej till föreningen Håbo Närradions förslag? Eller är det majoriteten som har tagit beslutet. Vilken förening var det som skulle ha en hearingen på Håbo festdag, det framkom inte i Ove Fröjds kommentar.

Undrande kommuninnevånare
avatar
29 Jun 2014
.
Hej Undrande

Jag vet inte vilka partier som tackat nej till närradions förslag, Bålstapartiet har tagit del av ett förslag via mail där vi svarat att vi är tveksamma till förslaget, detta redan innan vi visste att utfrågningen skulle skötas av Håkan Sundström!

Det var ingen förening som skulle ha hearingen under Håbo festdag. Förslaget kom från kommunens ansvariga för Festdagen.
Då denna debatt inte rymdes inom ramen för festdagens budget så föreslogs att partierna skulle bekosta den själva. Det fanns olika förslag på utformning och kostnaderna för detta upplägg låg på mellan 20-45.000 kronor.
.
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 28 Jun 2014
Owe,
Av ditt svar kan jag ana att det är inte kostnaden som kan vara det avgörande. De partier med lägsta representation i KF skulle betala SEK 488, de två största M skulle betala SEK 5360 och S SEK 7320. En blygsam kostnad för att få tala om vad man åstadkommit och vill åstadkomma. Det är något annat som klämmer. Troligtvis att man konsekvent har missbrukat det förtroende som väljarkåren har givit er. För att inte tala om de skamgrepp som kommundirektören har tagit mot ett flertal kommuninnevånare utan påtalan från er, förtroendevalda. Nu är vi snart vid vägs ände och det är dags att tvätta byken!
Jan-Eric Hernkrantz
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Tommy Hildorsson 28 Jun 2014
För att avsluta spekulationer, frågor och funderingar kring Håbo Närradios vara eller inte vara så ligger det till så här:
På senare år har det varit svårt att få ekonomi i radioverksamheten. Det var efter att kommunen beslutade att inte sända fullmäktigemötena i närradion som vi tappade en säker inkomstkälla. Efter det har vi bjudit in föreningar och politiker för att på det sättet väcka intresse för närradions verksamhet. Vi startade föreningen Närradions vänner och hoppades att medlemmarna skulle vilja göra egna radioprogram. Det blev inte så populärt som vi hade hoppats men ändå så bra att en grupp gymnasieelever startade programmet Veto. Vid samma tid startade vi själva, programmet Söndagstimmen. Vi fick möjligheten att genom Studieförbundet Folkuniversitetet göra både Veto och Söndagstimmen till studiecirklar och därmed få ett ekonomiskt tillskott i föreningen.

Det har länge ”hängt i luften” att närradioverksamheten skall upphöra. Anledningen är att det är få som har intresse av att göra det arbete som krävs för att behålla radiostationen. Vid Håbo Närradios styrelsemöte för ett år sedan kom förslaget upp att arbeta för en avveckling av verksamheten eftersom det saknades ekonomiska förutsättningar, ambitioner och intresse.

När utskicket till de politiska partierna, där de erbjöds att presentera sig själva och sitt parti, gav dåligt gensvar försvann en del av inspirationen. När sedan kommunen för andra gången avslutade abonnemanget till matarledningen för Håbo Närradios sändare utan att kontakta oss kändes det helt enkelt för djävligt. Inte för att kommunen inte har kontroll på vad de gör, men att inte fråga oss eller alla fall i efterhand be om ursäkt. Vi har jobbat i tre veckor för att lokalisera felet vilket inneburit mycket tid, resor och telefonkontakter.

Så till politikerutfrågningen som från början var tänkt att vara ett program per vecka med början i mitten av augusti. Vid förfrågan om Håkan Sundström ville vara programledare föreslog han att det skulle bli en kvalitetsmässigt bättre utfrågning om alla partier fick lika lång tid på sig att förbereda sig. Därför förslog han att utfrågningen skulle ske en gång med alla partier närvarande under vecka 36 (3-4 sep) och att detta skulle ske i Fridegårds aula mellan 18.30-21.00.

Vi var endast några få i styrelsen som nappade på förslaget och tyckte det var bra. Eftersom vi inte fick alla med oss och att vi saknar resurser (i nuläget) att genomföra hearingen så beslutade vi att helt avstå från någon form av politikerutfrågning/hearing. Håkan Sundströms förslag var mycket bra och om det skulle gå att genomföra så skulle Håbo Närradio leva vidare många år. Men för det krävs en kommun som inte stänger av abonnemanget, politiker som är intresserade av att ha en egen radiostation i kommunen och flera eldsjälar i Håbo Närradioförening.

För Håbo Närradio
Tommy Hildorsson
avatar
Owe Fröjd 29 Jun 2014
.
Bålstapartiet tycker självklart att det forsättninsvis bör finnas en närradio i kommunen, då vi fick info om att det fanns risk för att den upphörde på grund av ekonomiska skäl föreslog vi ett koncept om sommarradio inom ramen för "bästa sommarjobbet".

Det vill säga att ett några ungdomar skulle sända radio med reklam under sommaren, en del av intäkterna skulle gå tillbaks till föreningen och Bålstapartiet var villiga att skjuta till ett större belopp så att ekonomin skulle vara säkrad för resten av 2014.

Detta förslag har, vad jag förstår, diskuterats inom deras styrelse och man tackade nej till det på grund praktiska skäl, men det var ett bra försök från oss.

Owe Fröjd
Bålstapartiet
.
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 29 Jun 2014
Owe,
Intressant at ta del av dina svar. Du uttrycker dig ungefär som en slingrande orm. Ena gången är du för, andra gången emot. Politiskt listigt. Men verkligheten, om man bemödar sig att se till den, visar att det du framställer är ett kvalificerat svammel. Att väljare inte kan ”hitta rätt” i din argumentation kan jag begripa. Antigen är det ja eller nej i samma fråga, det är bara att välja. Beklagligt. Ett parti, Bålstapartiet, med en sådan profil borde inte före-komma som ett alternativ i den kommunala verksamheten. Jag ser det som en svaghet i den politiska representationen att inte ha en agenda som man med konsekvens agerar efter. Hade ni i verkligheten engagerat i Bålsta Närradios problem, hade inte svaret som ni levererat varit det som framkommit. Men, vi som känner din person och ditt parti vet att dina utfall har ett populistisk slutmål. Man lovar runt, men håller tunt. Ser fram emot ditt svar.
Jan-Eric Hernkrantz
Reply Tummen up Tummen ner
-7
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 30 Jun 2014
.
Jag är faktiskt ganska trött på dina oseriösa inlägg, du påstår saker som inte är sant och tror dig veta allt, alla andra har fel.

Jag bifogar här ett citat som jag skrev till Håbo närradio den 22 maj, långt innan denna debatten startade.

Jag vill mena att både jag och Bålstapartiet har försökt att hjälpa närradion på ett konstruktivt sätt, vad har du gjort för närradion som berättigar dig att kasta skit på andra som försökt att hjälpa närradion, säg en sak???

Citat ur Bålstapartiets brev den 22 maj till Håbo närradio:

Hej Tommy och tack för ett trevlig samtal

MIn tanke var att ett av dessa sommarjobb skulle kunna vara att driva närradio.

Jag tror att det skulle vara ett trevligt och uppskattat projekt samtidigt som närradion skulle få ett lyft och kunna överleva på sikt.

Tanken är att någon av er utbildar dessa personer för att självständigt sända radio under en tid i sommar.

När det gäller kostnader så vet jag inte säkert hur/om kommunen/marknadsbolaget kan bidra med något, era faktiska kostnader är ju inte så stora, och jag vet att om det inte är några jättebelopp så ställer jag upp och delar ev kostnad från Båstapartiet.

Mina kontakpersoner är xxxx xxxxx på marknadsbolaget och xxxxx xxxx på xxxxxxxxxxx
avatar
Håkan Sundström 30 Jun 2014
Owe, Jag tycker faktiskt att Jan-Eriks inlägg speglar dig mycket bra, både som person och politiker. Vad beträffande kommunens stängning av Håbo närradio så finns en hund begraven där. Ni politiker verkar vara rädda för att besvara frågor från valmanskåren i Håbo. Din motivering att valstugor kommer att finnas där väljarna får gå in och ställa frågor är inte detsamma som när en utfrågning sker med alla partier, där alla partier ställs mot varandra att motivera sina valmanifest..
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 30 Jun 2014
Hej Håkan, nu påstår du saker som är tagna ur luften, igen!
Håbo kommun har INGEN "hund begraven" när det gäller "stängningen" av Håbo Närradio, det var ett misstag vilket även jag självklart beklagar då jag är en stor förespråkare av närradion.(läs mitt förra inlägg igen)

Och igen: inga partier är motståndare till, att tillsamans, vara med i debatter inför valet.

Det har redan varit 2 stycken, en med pensionärsföreningarna och en med Håbo företagare och ingen av dessa ville ha betalt av oss partier för att ställa upp. Det är ju det som är kärnfrågan, betalningen, inte för att du skulle försöka på dig att vara moderator!

Jag har aldrig påstått att valstugor och valmanifest skulle ersätta politiska debatter, vilket man kan tro när man läser ditt inlägg, så det är inte sant det heller.

Eftersom jag nu skriver i detta inlägg vad JAG tycker hoppas jag att du inte påstår att jag tycker något annat. Om någon vet vad jag tycker så är det jag, inte du!
.
avatar
Håkan Sundström 02 Jul 2014
Hej Owe, ursäkta mitt dröjsmål att besvara ditt svammel och undanflykter till att inte ställa upp på en politisk utfrågning av partierna inför valet. Med anledning av min politiska historik av politiken här i Håbo blev jag tillfrågad av närradion om jag ville ställa upp som programledare/moderator och programledare här i Håbo under Augusti månad där de olika partierna skulle utfrågas om framtiden. Jag ville ha några dagar i betänketid och därefter accepterade jag erbjudandet under vissa former som närradion acepterade och gick ut med en inbjudan. Därefter stängde kommunen ledningen till Telia och radion blev tyst. Var ni rädda för mig som moderator eller vad hände när ni alla backade ur? Ni visste att jag hade en gedigen historik från de gågna 10 åren och där fanns det en hel del komprementerande historiska händelser som ni politiker inte kan känna er stolta över.

Min plan inför utfrågningen var inte att gräva i gammal smörja utan koncentrera utfrågningen på framtiden och vad de olika partierna hade för visioner inför kommande valperiod. Detta ville ni inte ställa upp på av olika anledningar som endast ni politiker känner till.

Du påstår också att det inte finns någon hund begraven i Håbopolitiken vilket är helt fel baserat på ert agerande den gågna valperioden. Det finns inte bara en hund begraven det finns en hel hundkyrkogård som inte medborgarna känner till. Jag kan bara nämna några stycken där ni mörkar sanningen.
- Varför kan ni politiker inte komma överens om arvoderna före valet inför nästa valperiod?
- Varför vägrade Agneta Hägglund att besvara frågor om Per Killanders krönika i närradion?
- Varför redovisas ej partistöden?
- Varför betalar kommunen ut felaktiga ersättningar till politiker?
- Varför kostnadsmotiveras inte stora investeringar av förvaltningarna?
- Varför vägras medborgarna lägga medborgarförslag som berör politiker och tjänstemän
- Vem godkände att BUB bladet skulle få distribueras från kommunhuset?

Detta är bara ett litet axblock där jag anser att hundar är begravna som allmänheten inte får reda på.

Ha en bra dag

Håkan
Reply Tummen up Tummen ner
-13
Rapportera som olämpligt
avatar
02 Jul 2014
Hej Håkan, vad svamlar du nu om? Jag har skrivet att det INTE fanns någon hund begraven när det gäller stängningen av Håbo Närradio, inget annat!

Jag klipper in vad jag skrev i mitt inlägg så kan du läsa det igen, finns det oklarheter om vad jag verkligen menade så återkom i frågan:
"Håbo kommun har INGEN "hund begraven" när det gäller "stängningen" av Håbo Närradio"

Jag fick veta att det var du som var tillfrågad som moderator först när jag läste det på denna sida. Hade jag vetat det när jag fått förfrågningen från närradion så hade jag framfört mina åsikter om det valet till närradion.

Jag vill varken kommentera din kompetens som moderator, då jag saknar erfarenhet från det, ej heller dina framgångar i DIN politiska karriär, det överlåter jag till andra.

Ha en fortsatt trevlig dag
.
Reply Tummen up Tummen ner
14
Rapportera som olämpligt
avatar
Hålan Sundström 02 Jul 2014
Owe
Varför svarar du inte på mina frågor där jag anser att det finns hundar begravda?
Med vänlig hälsning,
Håkan
Reply Tummen up Tummen ner
-29
Rapportera som olämpligt
avatar
03 Jul 2014
Jag svarar inte på grund av att jag är Borås på grund av min brors begravning, samt att vad jag än skriver så misstolkar du det och påstår att jag sagt något annat
Reply Tummen up Tummen ner
30
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 03 Jul 2014
Ok Owe, att inte svara är också ett svar som visar vilka politiker ni är att inte stå för era handlingar och att det endast är makten och egna syften som gäller.
Med vänlig hälsning,
Håkan
Reply Tummen up Tummen ner
-36
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 04 Jul 2014
Respektlöst och ovärdigt! Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
38
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 03 Jul 2014
Hej på er!

Oavsett om Närradions sändning kommer igång eller inte så det går att genomföra "hearingen" om viljan finns:

- Att spela in ljud/filma är fortfarande möjlig
- Redigera ljudfilen, och lägga upp webben är möjlig/likaså filmen
- Är alla partier villiga att medverka?
- Vilken summa är skälig från partierna till Närradion för att ordna detta?
- Tommy själv kan omöjligen styra upp detta, det behövs en liten arbetsgrupp

Så, min fråga till alla partier, finns det viljan hos er?

Attila Gal
HåboPortalen
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Tommy Hildorsson 16 Jul 2014
Fick detta meddelande från kommunen igår kväll: "Jag har nu fått bekräftat att Telia nu kopplat tillbaka den lina som de felaktigt tog ned tidigare och som påverkade Håbo Närradio." Oavsett om det är kommunen eller Telia som är ansvariga för frånkopplingen så är det läge för en ursäkt. Vi har kärnkraftverk, Internet och teknik som kan vara livsavgörande, tänk er resultatet när inte den ena handen vet vad den andra gör. Då kan vad som helst hända.
Med vänlig hälsning Tommy
avatar
17 Jul 2014
Med buller och bång har Tommy Hildorsson gått ut med den negativa nyheten om nedläggning av Närradion i kommunen. Nu ska allt dras tillbaka och förlåtas! Jag uppmanar Tommy att gå till Konsumentverket med anmälan om detta schabbel samt Europadomstolen ang. att man gör avkall på demokratin i Håbo kommun. Jag vill i alla fall inte bo i ett samhälle styrt av svaga politiker som går i marknadens ledband. Utred frågan en gång för alla.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 16 Jul 2014
Så kommunen har inte bestämt att Närradion ska läggas ner?
avatar
Håkan Sundström 17 Jul 2014
Krister, kommunen kan inte besluta att lägga ner närradion, det gör styrelsen för Håbo närradio. Vad kommunen gjort var att ombe Telia att stänga abonnemanget som kommunen var ägare av och med detta föll möjligheten att sända närradion.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 17 Jul 2014
Anmäl då denna kommun till Europadomstolen! För övrigt är det bättre att Tommy Hildorsson och styrelsen reder ut begreppen. Telia är för övrigt ett gangsterbolag som kommunen inte borde anlita. Försök inte få det här till ett ärende för de endast insatta i kommunens och politikens mörka vrår som vi vanliga medborgare inte begriper utan endast den allvetande Sundström förstår. Det blir ofta en självändamål med all statistik och obegripliga turer. Jag uppmanar styrelsen för Närrradion: LÄGG KORTEN PÅ BORDET! Det finns viktigare saker att debattera. Om kommunen kör över medborgarna så måste Kjellander och Hägglund avgå .Punkt slut.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Tommy Hildorsson 16 Jul 2014
"Beklagar att Telias strul fått dig att misstro Håbo kommun", skriver man i ett meddelande till mig. Vem som bär ansvaret vet inte jag, bara att radion tystnade och att abonnemanget står på kommunen. Informationen om uppsägning av abonnemanget fick jag av Telia. Vem som ligger bakom misstaget vet jag inte, bara att det är förbannat oansvarigt att inte kolla vad det är man släcker ned. Och som sagt, en ursäkt är det minsta man kan begära.
Med vänlig hälsning tommy
avatar
Krister Karlsson 16 Jul 2014
Och vem är "man" i det här fallet? 41 inlägg om en utdragen sladd! Vilken soppa.
avatar
Håkan Sundström 17 Jul 2014
Denne "man" är kommunens ansvarige tjänsteman tillsammans med politikerna som stängde ner närradion utan att meddela varför eller att be om ursäkt och tala om varför abbonemanget stängdes ner.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 17 Jul 2014
Hildorsson är källan till nyheten om Närradions nedstängning och motivet till det hela från början och har gett vilseledande uppgifter. Nu har Sundström tillgång till Hildorssons meddelanden också. Är det saklig journalistik Tommy Hildorsson?
avatar
Tommy Hildorsson 17 Jul 2014
Efter cirka tre veckors sökande efter orsaken till radiotystnaden fick jag uppgifter från Telia att Håbo kommun sagt upp abonnemanget på ledningen från kontrollrummet till sändaren. Min slutsats var att man återigen schabblat och inte vetat av vad man gjort. Vem som är ansvarig är inget som jag tycker man behöver diskutera här. Gjort är gjort och alla inbladade får dra sina slutsatser. Allt är återställt och så småningom kommer slingan att kopplas in igen. Vad som kommer att hända med Håbo Närradio i fortsättningen kommer att meddelas längre fram i höst.
Sommarhälsningar från Tommy
avatar
Krister Karlsson 17 Jul 2014
Sommarens rysare; Håbo Närradio, snart i en radio nära dig. Ugglor i mossen, begravda hundar, lik i garderoben. Nej, Tommy radion är körd. Ingen förhalning. Närradion har blivit en såpa.
avatar
Krister Karlsson 17 Jul 2014
Debatten om Närradion blev en fars. PR-trick för radion? Uppmärksamhet fick Närradion och Tommy Hildorsson i alla fall. Ibland får man ha is i magen innan man går ut och drar slutsatser.
avatar
Christian 17 Jul 2014
Jag tänker inte uttala mig om detta enskilda fall, det kanske var ett misstag. Men misstro mot kommunen, är det så konstigt?

Man har också slutat sända kommunfullmäktiges sammanträdande i lokal tv och närradion.
Den kan idag endast ses på webben. Kvaliteten på sändningen är bra om man har bra uppkoppling vilket alla har???

Nej det är många som fortfarande inte kan eller vill se sändningen på en dator. Jag trodde det var meningen att sändningen från KF skulle nå ut i så många medier som möjligt som närradion, lokal tv och webben.

Hur ska väljarna kunna rösta i höst. Ska dem som inte kan se kommunfullmäktige basera sitt val på två veckors valfläsk och insändare i tidningar?

Till Er Socialdemokrater. Jag är ledsen att säga detta, men hade sändningarna från kommunfullmäktige avvecklats när Ni var opposition så hade Ni inte vart sena med att säga att det var ett brott mot demokratin.

Trevlig sommar
avatar
Owe Fröjd 17 Jul 2014
Hej Tommy

Självklart borde Telia be om ursäkt för att dom felaktigt kopplade ner denna länk från närradion.

Jag vet att kommunen stöttar Håbo närradio, faktum är att kommunen i åratal betalt en länk och abonnemang för Håbo närradio, tror även att ni inte betalar någon hyra för er lokal samt att ni har haft tillgång till kommunens IT-avdelning vid denna felsökning.

Även Bålstapartiet har erbjudet närradion ett förslag, att från vårt partistöd, ekonomiskt stötta närradion, dock utan respons.

Samtidigt så borde alla andra som skrivet i denna tråd och misstänkliggjort mig och kommunen i allmänhet och Pia Jexell i synnerhet be om ursäkt.

(sedan vet jag att det finns personer i denna tråd som har väldigt svårt att erkänna att de själva har fel då dom alltid anser sig ha rätt:))

Fortsatt trevlig dag
avatar
Håkan Sundström 17 Jul 2014
Owe, det är inte Telia som ska be om ursäkt, det är kommunen som ska be om ursäkt som beordrade Telia att stänga abonnemanget. Telia gör inget utan att ha fått en order av ägaren för abonnemanget att avsluta det.
Reply Tummen up Tummen ner
-6
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 17 Jul 2014
Till alla som läser Håkans inklägg, läs vad jag skrev inom paratesen i mitt förra inlägg:)))

Trevlig till er alla
avatar
Krister Karlsson 17 Jul 2014
Tur för Owe Fröjd och Håkan Sundström och alla vi andra att Håbo-Portalen ännu inte är nedlagd och avstängd av kommunen.
avatar
Owe Fröjd 18 Jul 2014
:))))))))))))))))))
Trevlog helg
avatar
Christian 17 Jul 2014
Nedstängningen av sändningarna till kommunfullmäktige då? De har pågått ett tag. När är detta klart?
avatar
Tommy Hildorsson 18 Jul 2014
Det är höst nu – för många av oss. För några är det fortfarande sommar medan det för andra kanske redan börjat dra ihop sig till vinter. Vi har varit med länge och har lång livs- och yrkeslivserfarenhet, därmed inte sagt att vi vet och kan allt även om vi gärna vill tro det. Vi tror att vi vet ”hur en slipsten skall dras” men kanske vi drar åt fel håll ibland. Stirrar man sig blind på utformningen av några ord kan det få katastrofala följder. Man får inte heller sätta sig på en så hög piedestal att man inte kan tänka klart.

Beträffande radiotystnaden i Håbo Närradio så tror jag nog att ni förstår varför jag blev väldigt upprörd när Telia talade om att abonnemanget på ledningen till sändaren sagts upp. I cirka tre veckor hade jag åkt mellan kontrollrummet, sändaren på Åsen och Skokloster och letat efter orsaken till tystnaden. Det var efter det insändaren ”blev till”. Kanske rubriken skulle ha varit så här: Håbo Närradio har tystnat! Har kommunen bestämt? I sådana fall hade kommentarerna säkerligen utformats på ett annat sätt. Men nu är det som det är och många synpunkter och idéer har fått se dagens ljus. Det är bra! Kanske lever Närradiostationerna på övertid med sina eldsjälar som vill hålla fast vid det genuina ”hantverket” som en närradiostation ändå är.

Den här idén som en av debattörerna lagt fram tycker jag är oerhört bra. ”Jag tycker närradion tillhör kulturen i Håbo och bör jämställas med biblioteken och därför bör driften gå över budgeten, men då måste närradions organisation göras om till att innehålla mer samhällsinformation, typ debatter efter varje KF (kommunfullmäktige) där intressanta personer får tycka till om besluten i KF.” Tänk att ha kommunanställd personal som sköter närradion, det skulle säkert göra större nytta än att vara ”pappersvändare” i kommunhuset.

Några tycker att jag skall be om ursäkt för min insändare. För vad skall jag be om ursäkt? Det nämns också att Håbo Närradio varken betalar hyra för lokalerna eller kostnaderna för ledningen till sändaren. Man får inte glömma att Medialinjen kom till tack vare Håbo Närradio. Skall jag be om ursäkt för att jag kämpat för att behålla närradion flera år? Som sagt, vad skall jag be om ursäkt för? För att jag finns till?

Med de här förklaringarna avslutar jag mitt deltagande i detta ”drev” som några kallar det. Jag ber om ursäkt till alla er som på något vis känner er kränkta eller på annat sätt känner er sårade. Men glöm inte vad jag gjort och fortfarande gör för Håbo kommun och då speciellt för Håbo Närradio.

Tommy Hildorsson
Reply Tummen up Tummen ner
10
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 18 Jul 2014
Hej Tommy
Du har givit en korrekt information om händelsen runt närradions nerstängning. Du har ingen som helst anledning att be om ursäkt, du har blottlaggt det smutsiga spel som bedrivs av politiken här i Håbo och som försvaras av kommunfullmäktiges ordförande Owe Fröjd. Den som ska be om ursäkt är kommunen och Owe Fröjd som försöker mörklägga historien. Det du föreslår att närradion ska tillhöra kulturen och jämföras med den bibliotekverksamhet som bedrivs i kommunen och finasieras över budgeten är ett utomförträffligt bra förslag. Om kulturen försvinner eller begränsas så blir det på bekostnad av demokratin och samhället får en felaktig utveckling mot en totalitär stat vilket de flesta vill undvika. Demokratin måste få kosta pengar.
avatar
Owe Fröjd 18 Jul 2014
Håkan, jag har inte försökt att mörklägga något, jag har varit aktiv i detta inlägg för att belysa vad JAG anser och jag tycker det är bättre än att inte skriva något alls.
Som vanligt påstår du saker som är rena tankespöken, tex.:

citat:
Den som ska be om ursäkt är kommunen och Owe Fröjd som försöker mörklägga historien
slut citat


Och jag har all förståelse för att du skriver på detta sättet, du tror ju att det är så, och då måste det ju vara så, eller??

Trevlig helg
avatar
Krister Karlsson 18 Jul 2014
Korrekt information är nödvändigt. Tommy formulerade inte helt korrekt i sin insändare. Blotta misstanken om att kommunen inte vill ha insyn i sin verksamhet är så alarmerande att jag för egen personliga del inte kommer att rösta i kommunvalet. Kommunalrådet Hägglund visade förakt för Håbo Närradio och för medborgarna när hon i programmet med Tommy menade att ingen läser väl Håbo-Portalen. Underförstått: där finns inget att frukta. Människorna som bor i kommunen har upptäckt för länge sedan nyttan av denna webbtidning som kanske är en sista utpost nu när man stänger ner alla andra möjligheter för folk som bor här och vill uttrycka sig i de "nya" medierna. Tragiskt att Hägglund inte inser det. Socialdemokraten Mona Sahlin förlorade makten på gr. av en chokladkaka. Agneta kan förlora på gr. av ännu allvarligare saker: nedstängning av alla media i kommunen. Nej. jag röstar inte i höst. Förtroendet är borta för kommunalpolitiken.
avatar
Agneta Hägglund 19 Jul 2014
Jag/ Håbo kommun har inte gett någon order till Telia att stänga linan till Håbo närradio, så fort vi fått vetskapen om vad som hänt så vidtogs åtgärder för att återupprätta det som inträffat och också ta de kostnader som uppstod i samband med det som hänt.
Jag har själv sänt Radio S i Håbo närradio tillsammans med Owe Fröjd varje fredag under många, många år.
Jag är medlem i Håbo Närradioförening.

Agneta Hägglund
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian 19 Jul 2014
Vad var Radio S?. När sändes det?
avatar
Owe Fröjd 22 Jul 2014
Radio S var ett underhållningsprogram som sändes varje fredag mellan kl 18-19 under, jag tror ca 3 år.
Agneta och jag var programledare, det var kul.

Så allt snack att vi skulle vilja "skrota" närradion är bara försök till misskreditera oss i egna syften, vilket är jättetråkigt.

Håbo närradio ligger oss varmt om hjärtat, bland annat så var det därför som Bålstapartiet var villiga att stötta dom ekonomiskt för en överlevnad, dock utan respons!
avatar
22 Jul 2014
Jag personligen har inte sagt att Ni vill skrota närradion, däremot har jag vänt mig mot att KF sammanträdena inte längre sänds i radion eller på Lokal TV.

Verkar vara en del av er som sänt radio. Förutom du och Agneta, även Folkpartiet och om jag minns rätt har även Michael Rubbestad sänt radio när han var ung.
Åtminstone hade en egen lokal TV ett kort tag :) (1998-1999 tror jag, konkurrent till Tore TV).
avatar
Attila Gal 18 Jul 2014
Krister!

Agneta själv läser HåboPortalen, var så säker, samt många många andra, även politiker och tjänstemän. Hennes uttalande är ett gammalt knep man använder för att ignorera och förminska. Detta i synnerhet efter Kjellander-incidenten, varefter Agnetas tidigare så flitiga närvaro minskade drastiskt. Solklart fall när tystnaden talar ;)

Numer är det enbart Owe Fröjd (cred åt) som deltar i diskussionen av det politiska etablissemanget, resten tolkade om innebörden av ordet medborgardialog länge sedan. OM de ens visste hur man stavar till ordet!?!

Japp, bra gissat, Portalen skulle inte överleva många sekunder om kommunhuset fick bestämma :)

trevlig helg
Attila Gal
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
18 Jul 2014
Ja Attila, jag skriver inlägg då och då trots att vissa personer hela tiden förvränger det jag skriver.

Jag försöker att se saker från min sida och det är beklagansvärt att hela tiden får läsa vad jag egentligen menar. Det är oerhört frusterande när vissa vet vad jag vill bättre än jag själv!

Jag har funderat på att sluta skriva vad JAG tycker då hela tiden andra påstår att JAG tycker något ANNAT än vad JAG skerv.

Och har viss förståelse att personer slutat att skriva på portalen då dom ständigt får läsa vad DOM egentligen tycker från någon annan person som vet bättre vad dom tycker än dom själva!!

Jag har även viss förståelse om media väljer med omsorg vilka insändare dom skall publicera, det bör ju finnas både ett intresse för sakfrågan och en viss sanningshalt i det man publicerar.

Trevlig helg
Owe
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 20 Jul 2014
Owe
Det finns ett enkelt svar på varför svaren på dina inlägg blir ifrågasatt. Det visar att medborgarna har tappat förtroende för er politiker. Ni ljuger och vägrar svara på frågor när medborgarna ifrågasätter era politiska utspel.
Sluta upp med att vara kappvändare när mandatperioden börjar ta slut och då tänker jag på ditt tidiga ställningstagande i projectet Skipark 360 som du idag påstår var ett luftslott från början. Du kan väl tillsammans med Agneta besvara nedan frågor.

- Varför kan ni politiker inte komma överens om arvoderna före valet inför nästa valperiod?
- Varför vägrade Agneta Hägglund att besvara frågor om Per Killanders krönika i närradion?
- Varför redovisas ej partistöden?
- Varför betalar kommunen ut felaktiga ersättningar till politiker?
- Varför kostnadsmotiveras inte stora investeringar av förvaltningarna?
- Varför vägras medborgarna lägga medborgarförslag som berör politiker och tjänstemän?
- Vem godkände att BUB bladet skulle få distribueras från kommunhuset?
- Vem var ansvarig att stänga abonnemanget för närradion?
- Om kommunen inte var ansvarig, varför tog kommunen kostnaden för att återställa linan?
avatar
Christian 18 Jul 2014
Owe:

Jag ger full cred till dig som skriver här och överhuvudtaget till er som är "fritids" politiker och lägger ner tid och energi på politiken.

Samtidigt så måste man kunna kritisera vissa saker. Något som jag vänder mig mot är när man säger en sak i opposition och en annan i majoritet.

Ta t.ex lärarförbundets ranking som visade negativt resultat i år se.
http://www.haboportalen.se/skola/4760-habo-t.html

Här säger Pyry Niemi att detta är inte den officiella rankingen. Men när den visade negativt resultat då Moderaterna styrde , då var det skandalösa siffror.

En annan sak Skipark 360. Ja vi har tjatat tillräckligt om detta nu, men du ska veta att jag blev kallad för bakåtsträvare i 4 valstugor (ej Bålstapartiets) när jag vänligt ifrågasatte detta projekt.

För övrigt när man går runt och pratar mer Er politiker så pratar Ni mest om vad de andra INTE gjort och hur dåliga dem är. Istället för att prata om vad man själv och partiet vill.

Så man undrar vad den dåliga stämningen egentligen kommer ifrån.
avatar
18 Jul 2014
Precis Christian, Bålstapartiet kommer att före valet tala om vad vi gjort de senaste åren och vad vi vill de kommande.

Trevlig helg
Owe

PS
När det gäller Skipark var det bara ett luftslott från första början, när det gäller lärarförbundets egna undersökningar så måste man ta dom med en nypa salt, det är en partsinlaga, t.ex rankas olika faktorer olika högt efter eget tycke och smak, bland annat ger höga löner många poäng:)))
DS
avatar
Krister Karlsson 18 Jul 2014
Knep eller inte, Attila. Det som är sagt är sagt. Det som står skrivet, står skrivet. Det insåg redan de gamla Romarna. Jag behöver inte alltid hämta en massa information genom utskrifter från kommunhuset eller annorstädes. Jag får den information jag behöver. En politiker som inte står för sina ord gräver sin egen undergång politiskt sett. Trevlig helg själv. Tur ändå att Håbo-Portalen ännu finns.
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 20 Jul 2014
Owe,
Intressant svar du gav till Christian avseende Skipark. Citat ”När det gäller Skipark var det ett luftslott från första början”, slut citat. När jag intervjuades i EP den 4 april 2011, rubrik på första sidan och en helsida i tidningen, fanns det ingen i KF som då och efteråt, betraktade projektet som ett luftslott. Trots ytterligare avslöjanden från min sida var KF enig om att Skipark var ett intressant projekt. Du satt själv som ordförande i KF och ”klubbade” igenom besluten. Beslut som kostat kommunen skattepengar i storleksordningen minst SEK 700.000 innan galenskapen tog slut. Jag tycker det är smaklöst av dig att nu konstatera att Skipark var ett luftslott från första början. Varför stoppade du inte Skipark-projektet? Vi ska inte ha politiker som agerar ”kappvändare”, utan vi ska ha politiker som förstår allvaret och kan ta det förtroende vi väljare vill ge dem. Vi får hoppas att höstens kommunalval städar bort dessa ”nickedockor”.
Jan-Eric Hernkrantz
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
22 Jul 2014
Skitsnack Jan-Eric
Jag har inte klubbat igenom något beslut i KF att genomföra projekt Skipark.

Skipark var ett privat projekt som, om det genomfördes, skulle vara ett intressant projekt men som Bålstapartiet hela tiden var väldigt skeptiska till.

Men du, som vissa andra, vet väl bättre vad jag tycker och gjort än jag själv??
avatar
Christian 23 Jul 2014
Jag lämnar debatten om radion men såg något annat i denna tråd.

Ni menar väl inte att arvodena för nästa mandatperiod inte är klara?

Kommer det beslutas om efter valet?

Ni är ju inte seriösa, har inte ni lärt er någonting??

Gå tillbaka till 2006, kommer ni ihåg hur det såg ut efter valet? Om jag minns rätt så togs då ett beslut om sänkta arvoden, kommunfullmäktiges ordförande samt någon annan ordförande fick mer i arvoden.
Socialdemokraterna hotade med politisk konfrontation, vilket verkligen präglade hela mandatperioden.
avatar
Håkan Sundström 23 Jul 2014
Christian
Du har helt rätt, arvoderna för nästa period är inte klara och avser inte heller att bli det före valet av den orsaken att då får den nya majoriteten helt bestämma storleken. Så skapar politikerna sina egna villkor här i Håbo.
Du har också rätt att 2006 skulle arvoderna sänkas enligt Bålstapartiets valmanifest. När majoriteten var bildad och där ingick BåP med OweFröjd och Sjunne Green. Bägge dessa herrar höjde sina arvoden, Owe med 100% och Sjunne Green med 50%. Så gick det till efter valet, då behövde de inte följa sina löften de gav i valrörelsen. Bli inte förvånad om det händer igen. Vi har de politiker vi valt!!!!!!!
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 23 Jul 2014
Det handlar ju inte om detta i denna tråd men som vanligt har Håkan fel i mycket.

Det har varit en beredning där alla partier varit med för att diskutera arvoden för nästa mandatperiod, reultatet av gruppens arbete är redovisat till Kommunfullmäktige. Gruppen kunde inte enas om något förslag då det fanns för stora skillnader i åsikter.

Det blir kommande Kommunfullmäktige som fattar beslut i OM några arvoden skall ändras, detta kommer att ske med full insyn och alla partier kan tycka till i frågan
avatar
Håkan Sundström 24 Jul 2014
Owe.
Vad var det som var fel i min kommentar, du bara påstår hela tiden att andra har fel och du har rätt men du kan inte precisera dig vad i mitt påstående som var fel. Sedan säger du att det ska beslutas i nästa KF den 22 sep som är efter valet. Vad tror ni resultatet blir? Jo arvoderna höjs till orimliga höjder som vanligt. Skärpning Owe och hela politikerkåren. Ni har haft ett helt år att komma fram till ett beslut och först en vecka efter valet är ni klara. Detta är grunden till politikerföraktet, ni bestämmer själva era egna villkor.
avatar
Owe Fröjd 26 Jul 2014
Ännu mera svammel, har jag påstått att det skall beslutas om nya högre arvoden den 22 september?
Skärpning! Den ev. nya majoriteten har inte ens tillträtt då!

Tänk efter lite först innan du skriver, det kanske fortfarande finns personer som tror att allt du skriver skulle vara sant.
avatar
Håkan Sundström 30 Jul 2014
Owe
Du har tidigare påstått att NÄSTA KF ska besluta om en höjning av arvodena eller inte ska ske vid nästa KF och nästa KF äger rum den 22 september. Så den som ska skärpa sig är du och ingen annan.
avatar
31 Jul 2014
Information är svårt fast det finns på pränt?

Jag har ordagrant skrivet:

Citat
Det blir kommande Kommunfullmäktige som fattar beslut i OM några arvoden skall ändras, detta kommer att ske med full insyn och alla partier kan tycka till i frågan
Slut citat


Kan det bli tydligare än så?
1. Kommande Kommunfullmäktige är de nyvalda politiker som tillträder efter valet, inte att förväxlas med nästa kommunfullmäktigemöte
2. OM betyder inte ATT arvoden SKALL ändras

Trevlig helg

PS
Skulle inte bli förvånad om du ännu en gång förklarar för läsarna vad JAG menar eller vad JAG skrev, för, enligt dig, vet du ju bättre vad JAG menar och skriver än jag själv:))
DS
avatar
Håkan Sundström 26 Jul 2014
Owe
Typiskt politiskt retorik från din sida, svara på alla mina frågor som jag ställt. Den 22 sep. är en dryg vecka efter valet och vi vet resultatet från valet och kan med stor säkerhet peka ut den nya majoriteten. Ni politiker har haft ett år på er att komma fram till ett resultat men ni undviker detta för att med ny majoritet kunna höja era arvoden. Du själv använde den taktiken när ni bildade majoriteten 2006 när du ställde krav på en höjning för KF ordförande posten med 100% (som du var tilldelad) för att ingå i den borgliga majoriteten.
avatar
26 Jul 2014
Fel igen Håkan, det var inte alls så det gick till 2006, och jag vet varför vi inte kom överens i den gruppen som nu försökte komma överens om nya arvoden, jag satt ju med i den gruppen, inte du.

Bland annat ville inte Bålstapartiet ha två kommunalråd, vilket en del andra partier ville ha, ett förslag som för övrigt även du vill ha enligt inlägg här på portalen.
Ett sådant förslag skulle bara kosta mer än det skulle gynna demokratin!

Sedan vore det ok om du ville dementera vad du påstod att jag sagt i ditt förra inlägg eftersom det är en ren felaktighet, påstå inte saker att jag sagt saker som är rena lögner, det är "obra"
avatar
Håkan Sundström 26 Jul 2014
Owe
Det var precis så det gick till 2006, du hade som krav att höja ditt eget arvode med 100% för att gå med i den borgeliga alliansen. Bra att du vet varför ni inte kom överens och kan därför svara på min fråga varför, trots att ni spenderat ett helt år med detta. Det finns säkert andra frågor som ni inte är överens om som du också kan nämna i svaret. Det är riktigt att jag vill ha två kommunalråd på 75% vardera, ett finanskommunalråd för att styra upp ekonomin och sluta upp med all den upplåning som ni i den nuvarande majoriteten planerar att göra inför nästa valperiod, samt ett kommunalråd som har hand om de mjuka frågorna ex åldringsvården och sjukfrågorna inom VC. Det är bedrövligt att ni inte har lyckats komma fram till ett resultat trots att ni haft ett år på er och att ni hade en överenskommelse om att ha det klart innan valet. Sedan vill jag också ha en total omorganisation i kommunen för att styra upp ekonomin, dagens ledning är inkompetent och bör avgå.
avatar
Christian 26 Jul 2014
Så ni kunde inte enas om arvodena, därför får nästa majoritet besluta om detta?
Klart alla partier kan tycka till om detta men det är ändå majoriteten som bestämmer.
Nu får vi ju en situation liknande 2006 igen.
Så vad kunde ni inte enas om?, vad tycker ni partier om arvodena? Ska kommunalrådet sitta på 100% eller 75 % som 2006-2010 ?
Kom fram ut garderoben nu? vad tycker ni... vill ni ha en situation som 2006 igen, med konfrontation som resultat.
avatar
Owe Fröjd 29 Jul 2014
Christian:

Detta var beslutet och uppdraget till beredningsgruppen från KF 2013-04-22:

Fullmäktige tillsätter en tillfällig beredning bestående av gruppledarna från varje politiskt parti, utan ersättare med ordförande från den politiska majoriteten, med uppdraget att senast i maj 2014 återkomma till kommunfullmäktige med förslag på:

-Antal ledamöter i nämnder och styrelser
-Införande av oppositionsråd
-Arvoden till förtroendevalda


Första punkten var vi överens om och lämnade förslag på. Då vi inte kom överens om införande av ytterligare ett kommunalråd föll båda de andra punkterna med automatik.

Det blir då på det viset att OM, jag säger OM, några arvoden skall höjas så blir det av det nya kommunfullmäktige efter valet, när går inte att säga trots att Håkan Sundström felaktigt påstår att jag skrivet den 22 september.
Klart är dock att vissa arvoden försvinner och vissa nya måste till på grund av den beslutade omorganisationen av den politiska organisationen.

Vad som hände 2006 vet jag nog bättre än Håkan, jag var med i diskutionerna men det var inte Håkan, och det han påstår stämmer självklart inte, jag har aldrig ställt några krav på egna arvoden.

Det framgår även tydligt av protokollet att jag jävade ut mig och inte deltog i besluten om nya arvoden i KF 2006.
Det är sant att arvodet höjdes med 100% för kommunfullmäktiges ordf, som kommunens högsta politiker jag fick ett arvode på 3.708 kronor i månaden, före skatt!! Detta på grund av att det arvodet tidigare varit väldigt lågt, ca 1750 kronor i månaden före skatt, och att det inte höjts på flera år.

Med uppräkning av IBB har denna summa ökat till 4.741 de senaste 8 åren (ökningen har varit ca 129 kronor i månaden per år, ökningen mellan 2013 och 2014 blev bara 25 kronor i månaden före skatt på grund av vår låga inflation.
Det som Bålstapartiet fick igenom 2006 var att alla arvoden årligen skall räknas upp med IBB (inkomstbasbelopp), detta för att slippa ta nya arvoden varje ny mandatperiod. För i år 2014 innebär det att arvoderna bara blygsamt räknas upp jämfört med 2013 och det är betydligt lägre än för övriga löntagare.

Owe Fröjd
avatar
29 Jul 2014
Krister: Jag vet inte vad du gjort för Håbo, men vet vad jag gjort.

Jag har varit fritidpolitiker i ca 35 år, inte för att tjäna pengar, men för att Håbo skall vara en bra kommun för mig, mina vänner och mina nära kära att bo och växa upp i.

Om jag lagt ner alla timmar i mitt ordinarie arbete eller mina företag i stället för politik så hade jag haft pension för länge sedan:)

Men nästan allt som jag gjort finns dokumenterat i protokoll, så vad har du gjort för mig och dina nära och kära??
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 30 Jul 2014
Jag tycker, Owe Fröjd, att det ligger en förolämpning i ditt svar. Jag kan inte sitta i kommunfullmäktige också. Att spela golf på fritiden är roligt, antar jag. Men politik på den nivån - på fritiden ifrågasätter jag om det är lyckat.
avatar
Krister Karlsson 29 Jul 2014
Jag har betalat skatt i 13 år i denna kommun. Det är fortfarande dålig snöröjning, smutsigt på busshållplatsen vid tågstationen, finns ingen trafikpolis vilket innebär fara för allmänheten m.m. Ingen tvingar dig att vara politiker. Jag vill se att något händer positivt någon enda gång. Vad ska vi annars ha er politiker till? Skyll inte på en massa omständigheter hela tiden. Ni har makt att förändra. Förändra då till det bättre eller sluta. Det är hårda ord, kanske, men du har valt ditt jobb. Jag tar ingen hänsyn till fritidspolitiker per se. Ständigt har ni en ursäkt för allt.
avatar
31 Jul 2014
Krister

Jag har inte tid att spela golf och har också betalat skatt, både på min arbetsinkomst, mina företag samt mina politiska arvoden SAMT engegerat mig för minimala arvoden för att få till en bättre kommun att leva och bo i.

Det är ingen som tvingar mig att vara politiker skriver du, det stämmer, det finns många personer som inte gör något gott social förändringsarbete, på samma sätt som ingen tvingar dig att "såga" de fritidspolitiker som enligt dig inte gör något, men gör så gott dom kan och detta med minimal ersättning.

Som du vet finns det bara en heltidspolitiker i kommunen, alla andra gör det för att man vill förändra något, det finns flera andra personer bryr sig inte om att göra samma sak för andra och kommunen, dom har troligtvis fullt upp med att gnälla på vad andra INTE gör:))

Tid för reflektion? när du påstår:
"jag tar ingen hänsyn till fritidspolitiker"
"Jag kan inte sitta i kommunfullmäktige också" (det är ca 7 möten per år, dålig ersättning och mycket spott och spe, du är så varmt välkommen i den gemenskapen!)

Trevlig helg
avatar
Krister Karlsson 31 Jul 2014
Ja, Owe Fröjd, det ska fan vara politiker! Dock, på 13 år har jag inte sett en förbättring i de "vardagliga" frågorna. Varför är det smutsigt i alla dessa år på busshållplatserna uppe vid stationen? Varför hamnar brev till kommunen "mellan stolarna" år efter år? För att maskineriet inom kommunen inte fungerar! Vad beror det på? Det finns inget engagemang. Då blir man heligt förbannad. Jag köper inte snyfthistorier längre. Resultat är det enda som räknas. Annars bidrar medborgarna till socialbidrag till er politiker i lyxförpackning. Vi sysslar inte med välgörenhet här. Det är seriösa saker. Om det är jobbigt för dig så sluta inom kommunen. Den som ger sig in i leken...
avatar
Krister Karlsson 29 Jul 2014
Nej, att klamra sig fast vid makten tack vare alla förmåner blir som att bli fast i en institution: man vill inte därifrån. Det är dags att lämna för de flesta kommunpolitiker i denna kommun med ert förakt för medborgarnas synpunkter. När någon uttalar sig av medborgarna kallas det svammel. Vad har Bålsta-partiet gjort: ingenting.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 29 Jul 2014
En ego-debatt om arvoden. Vad gör ni för samhället? Vi enkla medborgare orkar inte med era arvoden längre! Uträtta något eller syssla med något annat. Problemen i kommunen har inte lösts på 13 år. Svara på det Owe Fröjd. / vän av ordning och konsekvens
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 27 Jul 2014
Har provat att skriva två svar men får till svar att fel kod skrivits in, provar med min dator när jag kommit hem då jag inte kan spara det jag skriver på denna padda
avatar
Owe Fröjd 28 Jul 2014
Har nu provat att lägga in svaret igen med det publiceras inte. Jag mailat Attila och bett att han skall publicera det (undrar om det är kommunen, Attila eller Håkan som blockerar mina inlägg??;)))))
avatar
Attila Gal 29 Jul 2014
Owe!

Det händer då och då att vissa kommentasrer kommer inte med. Varför blir det så är det svårt att se då inga ändringar är gjorda i programmet.

Men jag la in ditt svar till Christan ovan, enligt önskemål.
avatar
Håkan Sundström 29 Jul 2014
Vi alla väntar på ditt svar, ingen blockerar dig
avatar
Håkan Sundström 30 Jul 2014
Owe
Du börjar närma dig sanningen om hur det gick till med dina krav på en arvodeshöjning för dig själv och Sjunne Green i samband med bildandet av majoriteten 2006.

Nu har debatten gått ifrån den röda tråden där kommunen kopplade bort abonnemanget för närradion. Därför tycker jag att ett nytt debattinlägg om politikers höga och felaktiga arvoden tas upp i ett nytt inlägg här på Håboportalen.

Välkommen dit alla läsare med era åsikter om politikers arvoden i Håbopolitiken.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Tommy Hildorsson 05 Aug 2014
Så har det då beslutats.
Styrelsen för Håbo Närradioförening beslutade ikväll att föreslå att Håbo Närradio läggs ned vid årsskiftet 2014-15. Det kommer att ske enligt paragraf 15 i styrelsens stadgar.
avatar
Håkan Sundström 06 Aug 2014
Ett tragiskt beslut som drabbar kulturen och demokratin. Hoppas kommunen närvarar vid begravningen.
Tack Tommy för dina insatser
Med vänlig hälsning och ha en bra dag
Håkan Sundström
avatar
Tommy Hildorsson 23 Aug 2014
Imorgon söndag den 24 augusti kl. 19.00 avgörs det om Håbo Närradio kommer att finnas kvar efter årsskiftet 2014/15. Årsmötet hålls i radiolokalen i Fridegårdsgymnasiet kl. 19.00.
Med vänlig hälsning tommy
avatar
Tommy Hildorsson 28 Feb 2016
Mest kommenterade med 100 kommentarer är frågan om Håbo Närradios vara eller inte vara. Håbo Närradio lades ner vid årsskiftet 2014/15 men hemsidan finns kvar. Den kommer att släckas ner den 9 april 2016. Varför har den funnits kvar så länge? Nostalgi kan tänkas, men även en hemsida har sin uppsägningstid. Så ni som vill ta en sista titt på denna fina hemsida och minnas, ta en titt innan den försvinner den 9 april i år.
Nostalgiska tankar från Tommy
totalt: 34 | visar: 1 - 34

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739