Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Lions sponsrade SFI-elevers kulturutflykt

Lions sponsrade SFI-elevers kulturutflykt

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

SFI-lärarna i Håbo ville ge sina omtyckta och motiverade elever ”något extra” utöver 15 timmars undervisning varje vecka. Man ville gärna låta dem se något annat än kommunens tätort. Högt på önskelistan stod en utflykt till Skokloster och dess unika barockmuseum – Skoklosters slott.

Lions sponsrade SFI-elevers kulturutflykt | Foto: Lions Club Bålsta Lions sponsrade SFI-elevers kulturutflykt | Foto: Lions Club Bålsta


Men SFI-verksamhetens (SFI = svenska för invandrare, läs vidare här) budget har inget utrymme för annat än materielkostna-der. Lärarna ansökte därför om stöd från Lions Club Bålsta. Och vi kunde ome-delbart lova att bekosta en egen buss för resan till och från Skokloster. Det är en hjälpinsats helt i linje med Lions strävan att främja internationell förståelse och verka för fred i världen.

Onsdagen den 27 augusti kom så en buss till Simhallsparkeringen. Där klev tre av lä-rarna och ett 20-tal elever ombord för vi-dare transport till Skokloster. Dagen bjöd på ett helt fantastiskt sensommarväder och många medförde lättare förtäring för en picknick därute på Skohalvön.

När bussen anlände till Skokloster väntade först en guidad visning av det unika barockslottet. Unikt för att i princip alla inventarier beva-rats och finns kvar i slottet ännu efter 400 år. Under en timmes tid fick besökarna vandra runt med en mycket kunnig och engagerad guide. Därefter fanns tid att på egen hand undersöka slottets utrymmen. Den mycket uppskattade utflykten av-slutades med att eleverna fick tillfälle att plocka äpplen i slottsträdgården och att avnjuta sin picknick i det gröna.

Text och bild: Lions Club BålstaPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693