Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Promenad vid Lejondal

Promenad vid Lejondal

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Vi träffades som vanligt vid parkeringen nära Smultronställets närköp och undrade hur dagens promenad skulle te sig. Regnet bara öste ned men som någon sagt – det finns inget dåligt väder, bara ……..

Foto: Kent Magnusson Foto: Kent Magnusson


Hur som helst tog vi några av bilarna och begav oss till friluftsgården vid Hällkana där vi parkerade bilarna. Efter att alla regnkläder var på plats började vi vår 4,5 kilometer långa vandring.
Vissa trodde att vandringen skulle gå tämligen snabbt med tanke på vädret men ack så fel de hade! Efter inte alltför många steg dök de första trattkantarellerna upp och många blev plockade under dagen.
Stigen vi följde gick igenom en fin skog som fick oss att tänka på John Bauer. En liten bäck rann parallellt med stigen och efter ett tag fann vi resterna av en såg. På informationstavlan vid resterna av sågen kunde vi läsa att troligen hade vi passerat en damm lite tidigare.

Stigen fortsatte förbi grunden till ett torp och tog ut oss till ett av de mycket fina vindskydd som Upplands-Bro kommun har ställt iordning. Naturligtvis sökte vi skydd för regnet i ett av vindskydden för att inte kaffet skulle bli alltför utspätt.
Hela tiden hade vi vandrat inom ett naturreservat och kulturlandskapet hålls öppet med hjälp av betande djur under sommartiden.
Trots allt kände sig alla nöjda över att få uppleva den fina skogen, trattkantarellerna och det goda kaffet och lovade att återkomma till höstens sista vandring den 4 november. Vi träffas som vanligt vid Smultronställets närköp för att promenera i Bålsta och avsluta höstens aktiviteter på Solslättes kondis. Glöm inte att ta med SPF-kortet, det ger en viss rabatt nämligen.

Kent Magnusson
SPF HåboPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724