Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Seniorernas månadsmöte i augusti

SPF Seniorernas månadsmöte i augusti

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Höstterminens första månadsmöte inträffade den 27 augusti med ca 100 medlemmar på plats på Skeppet. Ordförande Yvonne öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Särskilt uppmärksammade blev KEA, Karl-Erik Andersson med hustru Anita. De har nu lämnat jobbet med ”trygghetsringningen” efter många år och blev nu vederbörligen avtackade med blommor. KEA som även drog igång SPF Håbos hemsida och var ”husfotograf” länge fick en extra applåd.

SPF Seniorernas månadsmötet i augusti | Foto: Bo Hansson SPF Seniorernas månadsmötet i augusti | Foto: Bo Hansson


Yvonne berättade hur föreningen skall fira 30-års jubileet. Det var 1985 som föreningen startade under namnet SFRF Håbopensionärerna. Dessa har nu blivit SPF Seniorerna Håbo som nu kallar till stor galafest på Skeppet den 26 september, kl. 18.00. För närvarande är cirka 100 personer anmälda men det finns plats för ytterligare 50. Priset för kalaset är 150 kronor per capita för tvårätters middag med musik och dans. Skynda – Yvonne tar emot anmälningar på tfn: 070-5836917 eller e-post: yvonne@ylk.se.

Som vanligt vid terminsstart var det många tillkännagivanden. Först ut var Kerstin Adestedt som berättade om nya cirklar i franska, målning och bildandet av ny teatergrupp. Torkan i augusti har gjort att svampen har dragit sig tillbaka. Således har ”svampcirkeln” pausat några veckor. Ovanligt nog har Sven-Erik Svensson några platser kvar för släktforskare. Totalt har vi nu studiecirklar i 32 olika ämnen. Fantastiskt!
Bengt Olof Olsson från trafikkommittén talade om reaktiveringskurs i trafik för seniorer. Det finns plats för flera deltagare. Mycket har hänt inom trafiklagstiftningen sedan vi tog våra körkort.
Friskvårdsansvarige Birgitta Pettersson meddelade att gymnastik och vattengymnastik för närvarande utgår ur programmet. Hon hoppas att kunna återkomma i ämnet senare.
Ingemar Persson flaggade för cirkeln i geocaching, d.v.s. avancerad orientering med hjälp av GPS. 

Gun-Britt Renefalk redogjorde för läget inom KPR (Kommunens PensionärsRåd). Där har man tidigare haft ganska bra kontakter mellan kommunföreträdare och pensionärsföreningarna. Tyvärr kärvar nu samarbetet. En viktig fråga som behandlas för närvarande är var ett nytt äldreboende för 40-talet inneboende skall placeras: Uppe på Åsen eller nere vid Solängen. För de närvarande pensionärerna är valet givet. Alla önskar att nytt äldreboende lokaliseras i närheten av de övriga och därmed blir lätt åtkomligt av anhöriga och vänner. 

Från Sollanns Livsstilscenter på Sjövägen 6 kom Ingela Gullberg och Birgitta Steiser och berättade om kroppsterapi, massage för avslappning och smärtlindring. Birgitta har specialiserat sig på bra och hälsosam föda för seniorer, och hon berättade särskilt om frukten noni som kommer från Tahiti. Saften från frukten sägs ha fantastiska egenskaper för människors välbefinnande.

Så blev scenen ledig för musikanten Bo Simonsson. Han skulle egentligen uppträtt tillsammans med Peter Nydal men denne var nu opasslig. Programmet hette: ”Från Elvis till Abba”. Bo hade ett keyboard, en magisk låda, varur det strömmade avancerad musik som ibland lät som en hel orkester. Till detta sjöng han och resultatet blev ganska bra. Vi fick höra en mängd kända och okända låtar från tidsperioden 1950 till tidigt 1980-tal. Programmet delades i två akter med kaffeservering och lottförsäljning i pausen.
Sedan applåderna för Bo tonat ut kom Göran Ohlsson med ett viktigt inlägg om det nya operativsystemet Windows 10. Han påpekade även möjligheterna att, genom SPF köpa nya program billigt. Bland annat ett nytt Office paket.
Yvonne återkom med en appell om att Gårdsrådet behöver fler personer till hjälp i köket på Skeppet. Så bad Yvonne alla som hjälpt till vid mötet, d.v.s. huvudsakligen programkommittén, att komma in så att deltagarna fick möjlighet att ge dem med en rungande applåd som tack för ett bra möte..

Därmed kunde höstens första månadsmöte läggas till handlingarna.

Sverker JonassonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Album

Foto: Bo Hansson Foto: Bo Hansson Foto: Bo Hansson

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693