Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | Djurens läkande kraft hjälper Therese att må bra

Djurens läkande kraft hjälper Therese att må bra

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Therese Lindberg är utbildad barnskötare och flyttade hösten 2008 från Skåne till Knivsta för att studera till assistent i Uppsala. Men livet ville annorlunda med Therese och hon tvingades lägga om sina planer efter en lång tids sjukdom.

Therese med åsnorna Lukaz och Sally | Foto: Tommy Hildorsson Therese med åsnorna Lukaz och Sally | Foto: Tommy Hildorsson


Nu är hon på rehabilitering på företaget Djurkraft i Sandvik utanför Bålsta och känner att hon har ”kommit hem”.
Djuren, naturen och hela miljön på Sandviks gård hjälper Therese att må bra. Det är Ditte Hedman med företaget Djurkraft som tagit emot Terese för rehabilitering två dagar i veckan á fem timmar sedan december 2010.

Oron att inte få fortsätta rehabiliteringen växer
Therese har en tumörsjukdom och har av den anledningen förlorat synen på ena ögat. Hon är helt döv och har problem med balansen. Tillsammans med Ditte och djuren har Therese börjat må bra, så bra att hon återfått livsglädjen och ser ljust på framtiden. Så långt är allt väl men nu anser Arbetsförmedlingen att Therese är för sjuk för att kunna arbeta och vill därför lämna över ansvaret till Knivsta kommun som i sin tur anser att det finns rehabilitering för Therese på närmare håll. Detta kan dock ta flera månader att utreda och det oroar både Therese och Ditte. De menar att det bästa är att låta Therese få stanna på Sandvik till dess att hon mår så bra att hon kan börja arbetsträna på egen hand.

Livsglädjen har kommit tillbaka
– Innan jag kom till Ditte och hennes företag Djurkraft visste jag inte riktigt vad jag ville. Mitt hjärta är stort och varmt för djur och det kändes som att komma hem att komma till Sandvik. Varje morgon när jag kommer till gården känner jag mig lugn. Jag ser vattnet, skogen och den underbara naturen. Så bryts lugnet när bilen stannar och två hundar trängs vid mig för att först bli klappad. "Ett verkligt God morgon! Roligt att du kommer!" Under dagen är jag med när bordercollien Jack tränas och så leder jag åsnorna Lukaz och Sally till sin hage. Just nu tillbringar jag mycket tid med fåren då det i skrivande stund finns tre små lamm. Att klappa ett litet lamm och mata mammorna med morötter är en så fin känsla som jag inte kan beskriva. Jag stannar upp några gånger varje dag och tänker, vilken lyckans ost jag är som har fått komma till Sandvik och Djurkraft. Här vill jag få fortsätta min rehabilitering till dess att jag är frisk nog att ta mig an ett riktigt arbete, säger Therese.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Album

Hunden Jack o Therese Therese med hönsen Therese, Ditte o hundarna Vid trädgården

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724