Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | Hitta rätt i öppenvården i Håbo

Hitta rätt i öppenvården i Håbo

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Jag som en gång var listad hos Bålsta Vårdcentral fick leta en stund för att komma fram till min nuvarande husläkarmottagning.

Vårdcentralen i centrum är inte Bålsta Vårdcentral längre | Foto: Attila Gal Vårdcentralen i centrum är inte Bålsta Vårdcentral längre | Foto: Attila Gal


Namnet Bålsta Vårdcentral verkar officiellt inte existera längre, det förra driftföretaget Medpro Clinic använde dock namnet i praktiken.
Trots att Medpro gick i konkurs 12 juni 2012 och efter att Familjeläkarna i Saltsjöbaden AB tog över driften 1 augusti 2012  finns den gamla hemsidan (http://www.medprobalsta.n.nu/) kvar vid dagens datum av någon anledning.

Men upplyst som jag är att det är Familjeläkarna i Saltsjöbaden AB som driver stället sökte efter de på nätet och kom fram till deras hemsida (http://www.famlak.se/ ). Men där står ingenting om deras filial i Bålsta under Husläkarmottagning/Mottagning. För att vara på säkra sidan ringde jag upp 08-numret (?) på sidan men det var enbart till deras mottagning i Saltsjöbaden.

Landstinget borde ha de rätta uppgifterna tänkte jag så gick jag in på deras hemsida (http://www.lul.se/sv/Vard-halsa/Sjukvard/Primarvard/Alla-vardcentraler-A-O/).
När jag där klickar på länken Familjeläkarna Bålsta kommer jag fram till företagets hemsida igen där det står ingenting om mottagningen i Bålsta, ingen adress, beskrivning eller telefonnummer.

Adressen Håbo kommun anger på sin hemsida går till ytterligare en landstingsadress (?)  (http://www.1177.se/Uppsala-lan/) där man har de rätta uppgifterna till Familjeläkarna Bålsta.
Men informationen rymmer bara telefonnumret och adressen, ingen annan information om vården kan man hitta där.
Det intressanta med denna webadress är att i länken (http://www.1177.se/Uppsala-lan/Hitta-vard/Uppsala/Kontakt/Balsta-vardcentral-Medpro-clinic/) används fortrarande namnet Bålsta Vårdcentral och Medpro Clinic, trots att länken går till Familjeläkarna Bålsta.

Att telefonnumret till husläkarmottagningen i Bålsta centrum var och är detsamma under alla dessa ägarbyten är förstås glädjande, men för en utifrån är det inte lätt att komma fram till rätt instans.

De övriga husläkarmottagningarna i Håbo (med egna hemsidor) är:


Attila Gal
Håbo PortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Tommy Hildorsson 08 Nov 2012
Jag skulle förnya mina mediciner och satt en hel eftermiddag och letade efter hur jag skulle kunna förnya mina recept på Vårdcentralen i Bålsta. Det är rena katastrofen med hur illa det skötts med vårdcentraler i Håbo kommun. Var tvungen att åka till Bålsta och fråga om det existerar någon Vårdcentral. Vad har egentligen hänt med vårt samhälle de senaste 30 åren. Kaos, elände och dålig service trots all elektronik. Du skall nu få fem olika alternativ att välja på...usch och fy. Själv har jag återgått till fast telefon...ett steg i riktning till den tid då någon "riktig" människa svarade då man ringde.....vart är vi på väg? Förlåt men det har allt blivit för eländigt med mycket...
mvh Tommy
avatar
svensken 13 Dec 2012
Vårcentcentralen i bålsta är en katastrof det är inte bra med familjeläkarna som tog över efter medpro
det är en katastrof hur vården funkar här i bålsta
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739