Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | En underbar dag på Mälarens is

En underbar dag på Mälarens is

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Första söndagen i februari bjöd på ett underbart vinterväder. Redan tidigt på förmiddagen syntes några skridskoåkare glida fram på Skofjärdens blanka is. En småputtrande fyrhjuling hördes och sågs på håll men en stund senare tystnade den. Endast det sjungande ljudet från spänningarna i isen och ljudet från skridskoskär hördes.

Mycket folk på isarna denna underbara söndag | Foto: Tommy Hildorsson Mycket folk på isarna denna underbara söndag | Foto: Tommy Hildorsson


Lite senare på förmiddagen när solen hade kommit högre upp på den klarblå himlen ökade antalet skridskoåkare på isen. Från södra Ekhamn i Knivsta kommun klev Anders Enbrand och Margareta och Boo Jönsson ut på isen för att skrinna ut på Ekoln mot Uppsala. Dagen innan, på lördagen, hade de skrinnat till Bondkroken och vänt.

Många sätt att ta sig fram på isen
På andra sidan Stavsund mot Uppsala, på Ekoln, syntes flera skridskoåkare. Där skrinnade, cyklade, och drogs barnvagn på isen. Där på det öppna frusna vattnet hade Michael och Ulrika Mc Lachlan från Täby stannat för att ta en paus för att bestämma sig vart de skulle åka och hur långt. De hade tagit bilen till Eriksund där de gått ut på isen och skrinnat till Ekoln. Michael är miljökemist och kommer från Kanada. Ulrika är läkare och kommer från Tyskland. Det här var första gången de var ute och skrinnade på Mälarisarna i de här trakterna. Efter en stund beslutade de sig för att skrinna bort mot Skarholmen.

Hundar, ungar och kanske hembryggt äppelvin på utflykten
Kerstin Danielson och Iva Kulhanek startade sin skridskotur från Uppsala på förmiddagen. De hade hunden Skrollan med sig och strax utanför Krusenberg skrinnade de sakta fram på isen med hunden springande bredvid. På frågan om det var svår för hunden att springa på den glatta isen svarade Kerstin; ”nej det går riktigt bra, jag har ryggsäcken med mig om det skulle bli för jobbigt för henne. I så fall får hon åka med mig i den”. Så gled de vidare i solskenet bort mot Skofjärden och bryggan i Skokloster. Ljudet från skridskoskären och isens sjungande var det enda som störde tystnaden så här dags på dagen. En halvtimme senare utanför bryggan vid Skokloster hade några motorcyklister tagit sig ner på isen för att rejsa. Det blev en stunds intensivt motorljud men även det dog bort efter en stund och skridskoåkarna vände tillbaka hem igen efter en underbar dag på isen.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Album

Rast, vila vid bryggan i Skokloster Kerstin med hunden och Iva Kulhanek Kerstin Danielson och hunden Skrollan Michael och Ulrika Mc Lachlan T v Anders Enbrand och Margareta och Boo Jönsson

Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739