Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Generationsväxlingen utmanas av åtta kommuner

Generationsväxlingen utmanas av åtta kommuner

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Kompetensutvecklingsprojekt summerar lärdomar och resultat - I ESF-projekt Kompetensbron har åtta kommuner tillsammans arbetat för att testa och utveckla innovativa metoder för att underlätta generationsväxlingen i kommunerna.

Kompetensbron Kompetensbron


Närmare 2000 medarbetare och chefer har deltagit i workshops, utbildningar, seminarier, nätverk, mentorprogram. Samverkan och nätverksbyggande över kommungränserna har varit en hörnsten. Nu är projektet slutfört. I deltagande kommuner fortsätter arbetet med att ta tillvara de erfarenheter och lärdomar som kommit ur projektet och använda dem i sina kompetensförsörjningsstrategier.

-    Projektet har bidragit till att sätta fokus på kompetensförsörjningsfrågor i kommunerna, säger Charlotte Haglund, projektledare för Kompetensbron. Det har gett konkreta verktyg och metoder för hur kommunerna kan arbeta strategiskt med att underlätta generationsväxlingen och att bli mer attraktiva som arbetsgivare.

Projektets resultat presenteras vid en avslutande konferens i Stockholm 16 mars.

Kompetensbron finansieras av Europeiska Socialfonden och har pågått sedan augusti 2009. Åtta kommuner deltar i projektet: Skellefteå, Örnsköldsvik, Sollentuna, Lidingö stad, Upplands Väsby, Enköping, Håbo samt Oskarshamn. Projektet har haft som mål att möjliggöra systematisering av kompetensöverföringen i deltagande kommuner. Håbo kommun är projektägare.

Läs mer på http://www.kompetensbron.se/Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2685