Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Ny vision för Håbo kommun

Ny vision för Håbo kommun

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nu börjar arbetet med att ta fram en ny vision för Håbo kommun. Visionen ska vara en gemensam utgångspunkt för kommunens utveckling. Det blir en viljeyttring om kommunens färdväg och en övergripande strategi för arbetet inom samtliga verksamhetsområden.

Ny vision för Håbo kommun | Foto/Illustration: Attila Gal Ny vision för Håbo kommun | Foto/Illustration: Attila Gal


- Vi behöver en ny vision i Håbo kommun, säger Fredrik Holmgren, samhällsplanerare och projektledare för visionsarbetet. Med en vision på plats behöver vi inte uppfinna hjulet varje gång en ny plan, policy eller strategi ska fram. Det blir ett viktigt strategiskt verktyg för kommande planering och hjälper oss även att effektivisera det strategiska arbetet.

Arbetet med att ta fram den nya visionen kommer att pågå under cirka ett år. Det leds av plan- och utvecklingsavdelningen på kommunstyrelsens förvaltning. I projektet arbetar en politisk beredning med deltagare från alla politiska partier som har en plats i kommunfullmäktige. Politikerna understöds av en tjänstemannagrupp med deltagare från kommunens förvaltningar.

Projektplanen för visionen antogs av kommunfullmäktige 24 september. Visionsarbetet inleds i oktober 2012 och kommer att pågå under större delen av 2013. Förhoppningen är att ha en ny vision klar och antagen till slutet av nästa år.

Läs mer på: www.habo.se/vision

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Nihad Hodzic 07 Okt 2012
Välbehövlig initiativ som förhoppningsvis resulterar i en realistisk styrdokument som ska bana väg till Håbos framtida utveckling. Vi har sett hur långsiktig planering eller avsaknad av denna kan resultera i tex bostadsbrist, för få platser i skolan och äldreomsorgen mm, men även brist på industrimark eller offentlig service. Framförallt är det viktigt att man reder ut hur Bålsta, Skokloster och Håbo kommun i sin helhet borde se ut både på kort- och långsikt.

Nihad
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2715