Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Håboungdomar på vänortsbesök till Ingå i Finland

Håboungdomar på vänortsbesök till Ingå i Finland

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

En fullspäckad helg väntar och på agendan finns aktiviteter som ”disco moove”, ”speeding” och ”horsing around”. Besök av Marcus Grönholm, finsk världsmästare i rally ingår också.

Håboungdomar på vänortsbesök till Ingå i Finland | Foto: Håbo kommun Håboungdomar på vänortsbesök till Ingå i Finland | Foto: Håbo kommun


Håbo kommuns nordiska vänortssamarbete handlar om utbyte av erfarenheter, kunskap och att lära sig mer om varandras kultur.
Vänortskommunerna delar på ansvar för arrangemang och möten. Barn och unga är särskilt viktiga och nu är det Ingå i Finland, som står värd för en helg full av aktiviteter för unga i åldern 13-20 år. Från Håbo åker ett gäng elever och lärare från Futurum, Gransäterskolan och Potentia tillsammans med ungdomar från kommunens ungdomsråd. Ingå är en vacker skärgårdskommun, ungefär 6000 invånare, beläget ca 60 km utanför Helsingsfors, här pratar man både finska och svenska.

Det är Kultur och Livsmiljö, Håbo kommuns nya avdelning som ansvarar för vänortsarbetet i samverkan med skola och ungdomsråd. Kommunen vill stimulera ungas engagemang och kreativitet, därför är vi särskilt stolta över att ungdomar från ungdomsrådet åker tillsammans med elever från högstadiet. - Och självklart vill vi att de berättar om sina upplevelser och vi har gett alla ungdomar och medföljande vuxna uppdrag att blogga säger Åsa Eriksson, kulturstrateg i kommunen.

Åsa passar också på att berätta att i juni 2014 är det Håbos tur att stå nordisk värd. - Då inbjuder vi våra nordiska vänorter till Jan Fridegårdpriset ceremoni på Biskops-Arnö och Håbo Musikskola arrangerar en musikfestival för unga musikskoleelever.

Läs mer på bloggen: ungdomscamp2013.wordpress.com
Om Ingå kommun: http://www.inga.fi

Attila Gal
HåboPortalen
attila@haboportalen.sePrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700