Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | 20 000 invånare i Håbo

20 000 invånare i Håbo

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håbo kommun växer och nu är vi äntligen uppnått den magiska 20 000-gränsen!

20 000 invånare i Håbo 20 000 invånare i Håbo


”Det är verkligen fantastiskt att vi äntligen är 20 000 invånare i kommunen! Det här ska vi fira och uppmärksamma på flera sätt under året” hälsar kommunalråd Agneta Hägglund.

Hittills kan vi avslöja att detta kommer att firas på Håbobornas egna dag, Håbo festdag, den 16 augusti i år. Dessutom kommer alla nyfödda barn och deras familjer få hem en inbjudan till förskolans mini-mässa den 15 maj i Ishallen i Bålsta.

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (12 Skickat)

avatar
Tommy Hildorsson 31 Mar 2014
Jag förstå inte riktigt?
Är det något att fira att vi är så många i kommunen? Var skall alla bo? Var skall alla jobba och varför skall vi träna ihop oss på en plats medan glesbygden avfolkas? Förlåt mig men jag ser ingen framtid i ett överbefolkat jordklot.
Med vänlig hälsning Tommy
avatar
Christian 03 Apr 2014
Håller med Tommy. Har tidigare tagit upp problemet med att Städer och orter runt Stockholm, Göteborg och Malmö växer så det knakar medans glebygden (särskilt norr om Gävle) avfolkas.
Det här är ingen utveckling som jag tycker är bra.

Det pratades lite om detta i Håbo Närradio med Pyry Niemi. Pyrys analys var enkel, det här var nuvarande regeringens fel då så många jobb försvunnit på landsbygden.

Problemet Pyry är att detta problem startade inte i Oktober 2006 utan har pågått i decennier. År 2006 sa ju förra oppositionen (på riksnivå) samma sak som Pyry, det här var Socialdemokraternas fel. De hade ju på 12 år inte lyckats vända utvecklingen.

Problemet är att ingen av er oavsett parti har någon lösning på detta, ni gnäller bara på "motståndarna". Ingen av er verkar heller ha intresset av detta problem, kanske är det så att väljarbasen är för liten för att lägga ner energi i denna fråga, men motståndarna kan man ju alltid skylla på, bara det ger ett par röster.
avatar
Tommy Hildorsson 03 Apr 2014
Som jag ser det så är det på landsbygden livskvalitén finns. Tätorter och städer är platser där vi "klumpar ihop oss" och lever våra ofta stressade liv. Tror att många tar på sig sin yrkesroll så till den milda grad att de helt glömmer att vara människa och att vi har en landsbygd/natur.

Och beträffande politiker så har jag svårt att förstå vad det är för vits med att "kasta skit" på andra partier/partiledare. Varför skall vi ha så många olika inriktningar i politiken. Skulle man inte kunna ha bara ett parti där man samsas och ser vad som är bäst för mänskligheten. En massa olika partier visar ju bara vår oförmåga att kunna samarbeta.

Människan har väl levt här på jorden så länge nu att vi borde ha lärt oss att leva. Lärt oss att göra det bästa för varandra. Krig, våld och förtryck av olika slag visar hur omogna vi är i vårt beteende. Bättre att lära människor vad som är bäst för oss alla än att satsa mer pengar på ett försvar. Varför skall vi behöva försvara oss för varann? Urbota dumt.
/Tommy
avatar
Krister Karlsson 03 Apr 2014
I Nordkorea har de väl bara ett parti. Så det bör väl vara ett drömland då Tommy Hildorsson!
avatar
Krister Karlsson 04 Apr 2014
En romantisering av landsbygden är väl vad Tommy Hildorsson målar upp. Går det ingen lokaltrafik och finns det inga lanthandlare som har hyggliga priser, ingen vårdcentral eller tandvård på landsbygden så blir den avfolkad vare sig man vill eller inte. Man kan tyvärr inte leva på att det är vackert på sommaren.
avatar
Tommy Hildorsson 05 Apr 2014
Jo visst är det väl så Krister att det kan var svårt att få livet att fungera om man bor långt bort från ära och redlighet och det inte finns några kommunikationer. Men visst har vi grötat ihop oss i städer och samhällen och kräver mer och mer service. Väljer man att bo långt från tätorter väljer man ju också sämre service. Vi är ju alla olika. Vissa kan inte tänka sig att bo i en tätort medan andra inte kan tänka sig att bo på landet.
Trevlig helg i Bålsta
Med vänlig hälsning Tommy
avatar
Krister.karlsson 05 Apr 2014
"Åtgärda anslutningsproblem" kan man få upp på datorskärmen ibland. Det kan verkligen gälla Skokoster där jag själv bott i 5 år. Sänk busstaxorna radikalt! Förhandla med någon av de stora livsmedelskedjorna om Lanthandel värd namnet. (Axfood behöver ju inte ha monopol för övr.) För upp Idealbyn på en offentlig debatt. Håbo kommun sålde ut byn till rövarkapitalet och vände sedan ryggen åt alltihop. De som inte har råd med egen bil får ägna hela dagen åt inköp i Bålsta eftersom man måste vänta på en dyr buss i ett par timmar på sommaren. Inte undra på att folk flyr från Skokloster (läs: Idealbyn). Det handlar väl inte om att "klumpa ihop sig". Det är självbevarelsedrift. Livet består förhoppningsvis av mer än att betala hyra och bussresor. Dags att ägarna till Idealbyn förklarar sig offentligt! Det klart att jag tog första bästa chans att flytta till en större ort. Men vackert är det i Skokloster. Det får vi nog tacka Vår Herre för.
avatar
Bo Hellgren 05 Apr 2014
Finns det bara 3 politiska partier i Håbo Kommun inför EU-valet i vår och kommun-,
landstings- och riksdagsvalen i höst ? Om inte varför finns inte dom partierna med i tablån
för Håbo Närradio:s politikerutfrågningar under våren ? http://www.habonarradio.se/
avatar
Owe Fröjd 06 Apr 2014
Hej Bo

Bålstapartiet har för avsikt att medverka, men på grund av tråkiga privata skäl har ännu inte hittat någon dag som kan fungera, men håll ut, vi kommer:))))))
avatar
joakim 06 Apr 2014
Era kolleger i majoriteten v och Mp de har helt lagt av??? Därför tror jag v åker ur och Mp tappar ett mandat.
avatar
Håkan Sundström 06 Apr 2014
Hej Bo
Jag har svaret varför de inte vill vara med i tablån för en intervju i Håbo närradio. De är fega och har ingen politik att presentera, de strävar endast efter de höga arvodesbeloppen de får genom att delta i politiska möten. Partierna har nu suttit i möten sedan februari just för att fastställa mötesarvoderna för nästa mandatperiod, men möterna har gått i stå av orsaken att ersättningsbeloppen är så höga att nivån inte går att fastställa. Risken är nu stor att inget resultat kommer fram innan valet, vilket betyder att den som bildar majoritet kan av egen kraft fastställa nivån för kommande mandatperiod vilket är helt fel och speglar inte den kompetens våra politiker har.
avatar
Tommy Hildorsson 06 Apr 2014
Vi får väl se om det blir kö till Håbo Närradio nu efter dagens program. Varsågoda att lyssna till dagens Söndagstimme med Gabor Tiroler på http://www.habonarradio.se/
Med vänlig hälsning Tommy
totalt: 8 | visar: 1 - 8

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2600