Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Håbo kommuns kulturmiljöprogram i vackert tryck

Håbo kommuns kulturmiljöprogram i vackert tryck

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Bokrelease 20 maj på biblioteket! - Överallt i Håbo finns spår efter hur människor arbetat, bott och levt genom tiderna – från järnålder, kyrkor, herrgårdar och statarlängor – till dagens tätortssamhälle.

Håbo kommuns kulturmiljöprogram i vackert tryck - Bokrelease 20 maj på biblioteket Håbo kommuns kulturmiljöprogram i vackert tryck - Bokrelease 20 maj på biblioteket


Kulturmiljöprogrammet Håbo mälarbygd att förvalta berättar om kommunens kulturmiljöer och landskap, hur de vuxit fram och hur det ser ut i dag. Här behandlas såväl stora historiska tidsperspektiv som enskilda byggnader. Ett kulturmiljöprogram är avsett att fungera som kunskapsunderlag vid bygglovsärenden, för boende som vill modernisera, renovera eller kanske återställa ett hus i mer ursprungligt skick. Men kan också användas som historiebok för de som vill veta mer om sin hembygd. Kulturmiljöprogram är framtaget av Upplandsmuseet på uppdrag av Håbo kommun och är en revidering av skriften Hembygd Håbo – historia i genomfartsland från 1987.

Vi firar den efterlängtade och mycket vackra utgåvan med bokrelease klockan 1830-2030, 20 maj på Håbo bibliotek. Förutom mingel med bubbel bjuder kvällen på föreläsning av Anna Micro Vikstrand, författare och arkitekturhistoriker, presentation av Upplandsmuseets arbete av Per Lundgren, avdelningschef kulturmiljö. Agneta Hägglund, kommunalråd inviger. Under kvällen säljs boken för specialpris 150 kr (ord pris 250 kr). Alla är varmt välkomna!

Läs mer: habo.se/kulturmiljo

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2685