Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Håbo är en av Sveriges främsta kommuner i arbetet mot ekonomisk utsatthet bland barn och unga

Håbo är en av Sveriges främsta kommuner i arbetet mot ekonomisk utsatthet bland barn och unga

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den 27 november utsåg Majblomman Håbo kommun till en av de bästa kommunerna i Sverige som arbetar på ett föredömligt sätt mot att minska konsekvenserna av att leva i ekonomisk utsatthet.

Håbo är en av Sveriges främsta kommuner i arbetet mot ekonomisk utsatthet bland barn och unga Håbo är en av Sveriges främsta kommuner i arbetet mot ekonomisk utsatthet bland barn och unga


Tidigare i höst blev Håbo kommun tillsammans med sex andra kommuner i Sverige nominerad till att bli årets Majkommun 2014. Idag utsågs Sundbyberg kommun till årets MajKommun 2014, övriga nominerade kommuner delar en hedersam andraplats.

Så här lyder Majblommans motivering till Håbo kommun:
Håbo kommun har en gedigen plan mot barnfattigdom, inklusive en avstämningsplan för att säkerställa genomslag. Håbo arbetar föredömligt med familjeprojekt” (Majblommans årliga rapport 2014, nr32).

- Det är jätteroligt att Håbo kommun har uppmärksammats för sitt arbete med barn och ungdomar som lever i ekonomisk utsatthet. Nomineringen till årets Majblommakommun är ett kvitto på att det arbete som bedrivs i kommunen gett resultat, säger Hanna Elmeskog, närvårdskoordinator på Socialförvaltningen i Håbo kommun.

I samband med att vinnaren har utsetts har också Majblomman släppt sin årliga rapport. Den kan du läsa nedan.
Tidigare i höst blev Håbo kommun nominerad, läs mer om nomineringen och arbetet som Håbo kommun har gjort i artikeln nedan.

Relaterade sidor & dokument

Majblommans årliga rapport, pdf 685kb

Håbo kommun nominerad till årets majblommakommun

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693