Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Håbo kommun gör Nationaldagsfirandet på Skokloster till tradition!

Håbo kommun gör Nationaldagsfirandet på Skokloster till tradition!

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nu skapas en återkommande högtidsfest som välkomnar hela familjen till Skokloster på Nationaldagen 6 juni. En av årets nyheter är en bondauktion med tv-profilen Peder Lamm där intäkterna går in till badplatsen vid Skokloster.

Skokloster slott från vattnet Skokloster slott från vattnet


En nyhet för i år är bondauktion på Skokloster Wärdshus med auktionsförrättaren Peder Lamm, känd tv-profil med antikviteter och kulturhistoria som specialitet. En annan nyhet är Skokloster kyrkas blomsterverkstad med kransbindning för stora och små. I kyrkan arrangeras även en orgelkonsert med Staffan Krafft och nationaldagens gudtjänst kommer att teckentolkas.  Det blir vernissage av slottets nya sommarutställning samt öppning av konstnären Birgitte Söndergaards utställning i Stenhuset.

Romeo & Juliakören återkommer även i år och sjunger och spelar på plats. Förutom kören kommer ett tivoli, en särskild ceremoni för nya medborgare att arrangeras med tillhörande traditionsenligt nationaldagstal.

Stort engagemang
Årets nationaldag genomförs av Håbo kommun i nära samarbete med Skokloster kyrka, Skokloster slott, Skokloster Macken, Skokloster Wärdshus, Håbo Marknad, Skokloster Gille, Slottsgården, Galleristen Magnus Säker med flera.

– Här råder ett fantastiskt engagemang! Vi som arbetar med Nationaldagen är stolta över årets program där de sista detaljerna arbetas fram. Vi hoppas presentera fler spännande programpunkter i början av juni säger Åsa Eriksson, kulturutvecklare på Håbo kommun och ansvarig projektledare för Nationaldagen.

 

Attila Gal

HåboPortalen Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693