Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Håbo kommun lanserar en ny webbplats med fokus på tillgänglighet

Håbo kommun lanserar en ny webbplats med fokus på tillgänglighet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Måndagen den 15 juni lanserar Håbo kommun sin nya webbplats håbo.se. Den nya webbplatsen är responsiv, vilket innebär att det blir enklare att besöka webbplatsen oavsett om du använder en smart telefon, surfplatta eller dator.

Håbo kommun lanserar en ny webbplats med fokus på tillgänglighet Håbo kommun lanserar en ny webbplats med fokus på tillgänglighet


– Det är viktigt för oss att vår webbplats kan användas av alla och på det sätt besökaren föredrar. Sedan 2005 när den tidigare webben byggdes har teknik och hjälpmedel utvecklats och kraven på offentliga webbplatser skärpts. Därför behövs en ny webb som är byggd i enlighet med de nya direktiven för tillgänglighet och vår plan för full delaktighet, säger Karin Bärudde tf. kommunikationschef i Håbo kommun.

Några andra förändringar är att den tidigare "portalsidan” för att slussa vidare besökare som istället vill till Habo kommun har ersatts med en fråga i sidhuvudet tillsammans med cookie-godkännandet. Kommunen har även förändrat ”Kontakta Håbo” samt lyft aktuella evenemang till startsidan och gjort det lättare att hitta till e-tjänster.

Besökarna kan även använda å, ä och ö i snabbadresser som exempelvis håbo.se/försörjningsstöd. Webbplatsen kan därmed också besökas från både domännamnet håbo.se samt habo.se.

Efterfrågar besökarnas synpunkter
Inför utvecklingen erbjöds besökarna att lämna sina synpunkter på vad de önskade förbättra. Det hölls även workshops med besökare och intresseorganisationerna; Handikapprådet och Ungdomsrådet. Handikapprådet har även lämnat synpunkter på webbplatsens utformning under bygget.

Nu ber Håbo kommun besökarna att tycka till om resultatet. Vad som funkar bra och vad som kan förbättras ytterligare. Det gör man på: håbo.se/webb

– En webbplats blir aldrig färdig, säger Karin Bärudde. Utöver besökarnas synpunkter fortsätter vi att analysera besöken på webbplatsen för att se vad som funkar bra och vad vi kan förbättra ytterligare. 

FAKTA
Drygt 20 % av besöken på Håbo kommuns webbplats kommer idag från en mobil och drygt 7 % från en surfplatta.

Måndagen den 15 juni sker själva ompekningen till den nya sajten. Förändringen slår igenom stegvis och innebär att under en tid kommer vissa besökare att se den gamla sajten medan andra ser den nya.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2708