Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Mjuka linjen (busslinje 304) får åter hållplats i direkt anslutning till Bålsta centrum

Mjuka linjen (busslinje 304) får åter hållplats i direkt anslutning till Bålsta centrum

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Upplands länstrafik (UL) och Håbo kommun återinför Mjuka linjens hållplats i direkt anslutning till Bålsta centrum. Hållplatsen ligger vid Centrumgränd, ingången mot apoteket (se karta) och börjar användas från och med den 25 april.

Mjuka linjen (busslinje 304) får åter hållplats i direkt anslutning till Bålsta centrum Mjuka linjen (busslinje 304) får åter hållplats i direkt anslutning till Bålsta centrum


– För äldre eller funktionshindrade kan den här typen av busslinje vara avgörande för att kunna besöka affären eller apoteket. I dialog med de kommuninvånare som brukar åka med Mjuka linjen har vi också förstått hur otroligt värdefull just den här placeringen av hållplats har varit för tillgängligheten, berättar Ulla Lindroth Andersson, chef för gatu- och parkenheten.

Hållplatsen flyttades under 2013 eftersom UL hade svårigheter med framkomligheten på platsen. Det var helt enkelt för många bilister som blockerade hållplatsen och det påverkade trafiksäkerheten.

– Nu har vi infört stoppförbud på hela vändplanen och utökat parkeringsövervakningen genom en extern aktör. Jag hoppas att alla fortsatt respekterar stoppförbudet, eftersom det är en förutsättning för att Mjuka linjen ska kunna stanna här, säger Ulla Lindroth Andersson.

Vad är mjuka linjen?
Mjuka linjen är en busslinje som är speciellt anpassad för funktionshindrade och äldre, men är bra för alla som vill resa lite lugnare, till exempel föräldrar som är hemma med barn. Bussarna är lätta att kliva på och har gott om plats för barnvagnar, rullatorer och rullstolar. 

Källa: Håbo kommun


Prenumerera på kommentarer Kommentarer (3 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 20 Apr 2016
I dialog med brukarna? jo det stämmer, men dialogen har förts mellan brukarna och Bålstapartiet i första hand samt med socialdemokraterna, och detta sedan sommaren 2014.

Intresset från den sittande majoriteten och/eller de som hade ansvaret för detta problemet har under snart ett och ett halvt år lyst med sin frånvaro.

De som hade ansvaret för att parkeringsövervakningen skulle skötas så att mjuka linjen kunde åka ner till vändplanen har misskött sina åtaganden å det grövsta.

Det gick så långt att när Bålstapartiets påpekanden inte hörsammades fick vi skriva en motion till Kommunfullmäktige för att uppmärksamma problemet och få till en lösning med en extern utförare i stället för kommunen.

Nu är upphandlingen klar och trots att förfrågningsunderlaget var fel, vilket Bålstapartiet påpekade för döva öron, så får vi hoppas att de felen rättats till/ändrats så att det överensstämmer med Bålstapartiets förslag och Kommunfullmäktiges beslut, och framför allt att det kommer att fungera.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 20 Apr 2016
Owe, det du beskriver överensstämmer inte med vad som hänt beträffande återinförandet av mjuka linjen till Bålsta Centrum. Arbetet med att få bort felparkerade bilar i vändplanen startade långt innan du kom in med din motion. Din motion kan i bästa fall ha påskyndat arbetet, men det är absolut inte Bålstapartiet och Socialdemokraterna som ensamt åstadkommit detta
avatar
Owe Fröjd 20 Apr 2016
Nu läste du slarvigt, jag skrev:
"dialogen har förts mellan brukarna och Bålstapartiet i första hand samt med socialdemokraterna, och detta sedan sommaren 2014."

Sedan augusti 2014 har både Bålstapartiet och Socialdemokraterna agerat i frågan, utan något gehör, vare sig från kommunen eller UL.

Då inget hände så lade Bålstapartiet in en motion i februari 2015, ett halvår senare, trots detta tog det ändå över ett år att lösa detta enkla, men ack så viktiga, ärende!:(((((((

För att överhuvud tagit få ett positivt motionssvar var jag tvungen att lyfta frågan två gånger i kommunstyrelsen, första gången utan resultat, sista gången lyckades Bålstapartiet med hjälp av (S) och (SD) köra över minoritesmajoriten så motionen kom upp till KF, och med förslag att bifalla den.

Debatten i KF kommer du kanske ihåg, den tog nästan en timme, minoritesmajoriten ville inte godkänna, och MP yrkade på återremiss. Efter 10 minuters ajournering backade de och yrkade även de bifall på motionen.
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700