Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Djurbesök till Solängen satte guldkant på vardagen

Djurbesök till Solängen satte guldkant på vardagen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Torsdagen den 26 maj fick Solängens omvårdnadsboende besök av bland annat får, lamm, getter, killingar, kaniner, tuppar och griskultingar från en 4H-gård. Besöket är en del av finskt förvaltningsområde. Texten är också skriven på finska.

Djurbesök till Solängen satte guldkant på vardagen Djurbesök till Solängen satte guldkant på vardagen


På torsdagseftermiddagen hade brukare på Solängens omvårdnadsboende möjlighet att träffa får, lamm, kaniner, getter, killingar, tuppar och griskultingar från en 4H-gård. Besöket är en del av projektet finskt förvaltningsområde där även finskspråkiga barn från förskolan Gröna Dalen var inbjudna. Risto Hurskainen är verksamhetsutvecklare för finskt förvaltningsområde i Håbo kommun och är initiativtagare till djurens besök.

– Idén kommer ifrån att tidigare år har finska barnfamiljer fått åka till en 4H-gård och träffa djur. Besöket gjorde jättestort intryck på barnen så min tanke var att ett djurbesök kanske kan göra ett lika stort intryck även hos äldre människor och idag är vi här med djuren, berättar Risto Hurskainen.

En stimulerande och lugnande verkan
På Solängens omvårdnadsboende finns det brukare som har finsk bakgrund. Att kunna prata sitt modersmål och samtidigt få träffa djur kan vara väldigt berikande för livskvalitén och vardagen.

- Då det händer att personer med demenssjukdom återgår till att enbart tala sitt modersmål är vi glada över att finska förvaltningsområdet ville bjuda in de finsktalande och de andra boendena till denna eftermiddag. Djur har ofta en både stimulerande och lugnande verkan på våra boende, säger Emmeli Söderberg, enhetschef på Solängens omvårdnadsboende.

Trots att eftermiddagens väder bjöd på spöregn och även en åskknall var många av brukarna påklädda i varma kläder med paraplyer och regnkappor när de begav sig ut för att hälsa på djuren. En eftermiddag fyllt med gemenskap, glada skratt och sång.

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2708