Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Digert digitalt smörgåsbord för nyfikna Håbobor

Digert digitalt smörgåsbord för nyfikna Håbobor

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Drop-in för nybörjare, tidskrifter på nätet på olika språk och panelsamtal. Och möjlighet att upptäcka tjusningen med dataspel för den som inte provat på ännu. Ja, arrangemangen är många och omväxlande när Håbo bibliotek på nytt erbjuder kunskap, nöje och möjlighet att bekanta sig med IT under eMedborgarveckan på Håbo bibliotek den 3-8 oktober.

Digert digitalt smörgåsbord för nyfikna Håbobor Digert digitalt smörgåsbord för nyfikna Håbobor


eMedborgarveckan är en nationell kampanjvecka som syftar till att öka den digitala delaktigheten. Veckan består av olika insatser och aktiviteter. I Håbo kommun är det biblioteket som står som arrangör under veckan.

– Det är andra året i rad som vi satsar stort på eMedborgarveckan, säger Marie Holmqvist, enhetschef Kultur och bibliotek. Vår första kampanjvecka i fjol gav mersmak och fördjupade insikter. I år har vi utökat antalet tilltänkta målgrupper så att nyanlända, arbetssökande och Pokémon-spelare är nya grupper som vi vill nå.

En personlig berättelse om hur datorskräck kan övervinnas är en del av den information med lättsamma förtecken som ges på Skeppet fredagen den 7 oktober. Tjänstemän från Håbo kommun ger då tips på hur datorn kan användas för nytta och nöje. Det bjuds även på musikunderhållning. Pensionärsorganisationerna PRO och SPF har tillsammans bjudit in kommunen till detta.

Men allmänheten får fler chanser att lära sig mer. Redan under tisdag kväll den 4 oktober äger ett panelsamtal rum på temat ”Samtalston och säkerhet”. Tonen i samtalsfora på nätet kan ofta upplevas som rå och sårande. Varför är det så? Och vilka baskunskaper måste man känna till för att våga betala sina räkningar via nätet? Det är exempel på frågor som diskuteras.

Under några dagar finns elever från Fridegårdsgymnasiets teknikprogram på biblioteket för att svara på frågor kring datorer, mobiltjänster och hur man bloggar. Och Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan guidar intresserade om de digitala möjligheterna att sköta sina ärenden digitalt.

Nyanländas väg in i det svenska samhället kan underlättas om de har kunskap om de digitala verktygen. Därför är fokus på detta under måndagen.

Läs mer om aktiviteterna på www.håbo.se/emedborgarveckan

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693