Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Håbo får statsbidrag för ökat bostadsbyggande

Håbo får statsbidrag för ökat bostadsbyggande

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den 22 november beslutade Boverket om statsbidrag för ökat bostadsbyggande. Håbo kommun är en av landets kommuner som får statsbidrag där Håbo får drygt 4,5 miljoner kronor. Pengarna ska gå till att stimulera ett ökat bostadsbyggande.Ett av Boverkets villkor för att få bidrag är att det i kommunen den 31 juli i år finns minst en folkbokförd nyanländ som har fått uppehållstillstånd under den senaste tolvmånadersperioden. Dessutom måste kommunen ha ett program för bostadsbyggande och en aktuell översiktsplan eller arbeta med framtagande av en ny. 

Ett annat villkor är att kommunen under en tolvmånadersperiod har gett startbesked som möjliggör byggande av minst en bostad. I Håbo kommun är det fler bostäder än så som har fått startbesked under perioden.

- I Håbo är det 143 nya bostäder som har fått startbesked under perioden 2015-08-01 till 2016-07-31. Kommunen har fått exakt 4 583 255 kronor från Boverket och det här statsbidraget ges till oss för att uppmuntra till ytterligare bostadsbyggande. Det känns väldigt roligt och kommer definitivt att underlätta för kommunen inför vårt fortsatta arbete, säger Anna-Karin Bergvall, förvaltningschef på Bygg- och miljöförvaltningen i Håbo kommun.

Bidraget kan betraktas som ett generellt statsbidrag som tillfaller kommuner som anstränger sig för att bygga fler bostäder och som dessutom tar emot många nyanlända.

Totalt har 111 kommuner i landet beviljats statsbidrag på totalt 1,84 miljarder kronor. I Uppsala län är det tre kommuner som har fått statsbidrag: Håbo, Knivsta och Uppsala.

Klicka här för att komma till Boverkets webbplats där mer information om statsbidraget finns.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  

Källa: Håbo kommun Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693