Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Håbo är nu en av Sveriges ekokommuner

Håbo är nu en av Sveriges ekokommuner

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håbo kommun blev den 14 december godkänd medlem i Sveriges ekokommuner. Detta innebär att Håbo vill vara en förebild och föregångare för landets övriga kommuner i arbetet mot en hållbar utveckling.Som en av Sveriges ekokommuner ska Håbo arbeta för att ligga i framkant när det gäller hållbarhetsfrågor. Genom träffar med de andra ekokommunerna kommer Håbo ingå i ett nätverk av många kunniga personer inom området hållbarhet. Kunskap kommer att delas och erfarenheter bytas.

- Det känns jätteroligt att vi nu är en av Sveriges Ekokommuner! Att ingå i ett nätverk med kunniga personer är viktigt för att vi tillsammans ska kunna uppnå en hållbar utveckling. Jag hoppas att medlemskapet innebär att frågorna kring hållbar utveckling kommer ännu högre upp på dagordningen, säger samhällsplanerare Anna Atterlöf, Håbo kommun.

Att vara ekokommun innebär större krav på kommunen i arbetet mot en hållbar utveckling. Håbo kommun kommer nu bland annat arbeta med och följa upp tolv så kallade gröna nyckeltal som är olika områden som Sveriges ekokommuner jobbar med för att uppnå en hållbar utveckling. Nyckeltalen gör det enkelt för Håbo att följa hur det går i utvecklingen mot ett hållbart samhälle inom olika utvalda områden. Nyckeltalen gör det också enkelt för Håbo kommun att jämföra kommunens utveckling med övriga ekokommuner.

- Nyckeltalen ger oss mer konkreta verktyg för att svara på om det arbete vi gör i Håbo kommun leder i rätt riktning eller inte. Genom dessa kan vi även jämföra oss lättare och med andra ekokommuner i landet. Detta ligger i linje med kommunens antagna Miljöstrategi och givetvis också vår vision Håbo 2030 där en av hörnstenarna är Hållbara Håbo, säger Anna Atterlöf.

Attila Gal
HåboPortalen 

- Läsmer information om Sveriges ekokommuner och de gröna nyckeltalen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

- Läs om vad som krävs för att bli medlem i Sveriges ekokommuner.

- Läsemer information om Håbo kommuns miljöstrategi. Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2544