Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Kubanskt studiebesök i Håbo kommun

Kubanskt studiebesök i Håbo kommun

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Torsdagen den 30 mars var den Kubanska delegationen för lokal utveckling på studiebesök i Håbo kommun. Under en veckas tid är delegationen i Stockholm för att besöka olika verksamheter med syfte att få mer kunskap om den svenska samhällsmodellen och om den svenska modellen för lokalt självstyre.

Kubanskt studiebesök i Håbo kommun Kubanskt studiebesök i Håbo kommun


Syftet med besöket i Håbo kommun var att få en inblick i hur en svensk kommun fungerar, hur kommunen kommunicerar med medborgarna och hur kommunen planerar på kort och lång sikt.

– Det är intressant att Kuba vill besöka oss för att uppleva vårt kommunala självstyre i praktiken. Kuba har ju länge uppfattats som hårt styrt med en starkt centraliserad och politiserad inriktning. I Håbo kommun har insyn och delaktighet länge varit ledord. 

Vi har sett fram mot det här besöket där vi fått tillfälle att visa upp några av våra verktyg i kommunens samtal med medborgarna, såsom kontaktcentrum, webbplats och olika former av möten. Vi visade även hur vi arbetar med bostäder, förskolor och avfallshantering, säger Klas Klasson, kommunarkitekt på Plan- och utvecklingsavdelningen.

Besöket startade i kommunhuset där delegationen välkomnades av kommunledningen och bjöds på fika. Dagen fortsatte med samtal om kommunikation och politik, besök på återvinningscentralen, lunch på Lastberget konferensanläggning och besök på en förskola i Bålsta. 

Sveriges regering beslutade under år 2016 att återuppta samarbetsrelationerna med Kuba. I oktober 2016 fastslogs en ny landsstrategi där SKL och SKL International är två ledande parter i det nya steget att stödja kubanerna proaktivt med kunskap om den svenska modellen för lokalt självstyre. 

Attila Gal
HåboPortalen Prenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 01 Apr 2017
Jättekul, hade även varit intressant för oppositionens gruppledare, OM vi hade blivit inbjudna!
avatar
Håkan Sundström 05 Apr 2017
Uppför man sig som ett trotsigt barn så blir man inte bjuden. Samarbete är nyckeln till framgång.
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739