Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Ny titel till sjukgymnaster i Håbo kommun

Ny titel till sjukgymnaster i Håbo kommun

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den 1 januari 2014 blev fysioterapeut en ny skyddad yrkestitel och ersatte titeln sjukgymnast. Alla legitimerade sjukgymnaster i Håbo kommun byter nu yrkestitel till legitimerad fysioterapeut.

Ny titel till sjukgymnaster i Håbo kommun Ny titel till sjukgymnaster i Håbo kommun


– Vi är stolta över vår nya yrkestitel och vill gärna informera om namnbytet. Vi har valt att göra det i samband med Fysioterapins dag den 8 september. 

Den dagen kommer vi att finnas tillgängliga i Pomonas matsal mellan 11.00–12.00, säger Ulrika Maniette, leg. fysioterapeut på Rehabenheten i Håbo kommun.

Fysioterapeuterna arbetar på Håbo kommuns samtliga äldreboenden och kortidsboenden. 

– Vårt arbete går ut på att främja hälsa, minska lidande, att bibehålla och förbättra rörelseförmåga och rörelsebeteenden. I vårt arbete samarbetar vi mycket tillsammans med andra, bland annat med hemtjänst och personlig assistans, säger Ulrika Maniette.

Fysioterapins dag 8 september

Sverige är ett av 113 länder runt om i världen som deltar på Fysioterapins dag. Många fysioterapeuter kommer att uppmärksamma dagen genom att finnas tillgängliga ute på torg, köpcentrum, sjukhus och vårdcentraler runt om i landet.

Fysioterapi är kunskap om människan i rörelse. Det handlar om människans förmåga att uppfatta, ta vara på, kontrollera och använda sin kropp på ett optimalt sätt. Genom medvetenhet om kroppen och om rörelse kan människan utveckla tilltro till sig själv och påverka sin egen hälsa. 

Det gäller särskilt när en människas funktion, aktivitet och delaktighet begränsas av sjukdom eller skada, ålder eller andra faktorer.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2690