Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Snart flyttar busstorget och den tillfälliga infartsparkeringen stängs

Snart flyttar busstorget och den tillfälliga infartsparkeringen stängs

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nu är det dags att flytta busstrafiken vid Bålsta station. Från måndagen den 11 november trafikerar UL:s bussar ett tillfälligt busstorg cirka 50 från det gamla. Platsen har fungerat som tillfällig infartsparkering/pendlarparkering, men byter nu användningsområde. Torsdagen den 31 oktober är sista dagen du kan parkera där.

Snart flyttar busstorget och den tillfälliga infartsparkeringen stängs Snart flyttar busstorget och den tillfälliga infartsparkeringen stängs


Från den 11 november svänger du höger i stället för vänster för att komma till bussarna om du kommer gående genom gångtunneln från Bålsta centrum. Om du kommer från tågen svänger du vänster i stället för höger.

Väderskydd i form av en glascontainer finns på det tillfälliga busstorget och toaletten kommer att bytas ut.

Busstorgets nuvarande yta kommer att bli byggarbetsplats under en tid. Ett nytt busstorg ska anläggas och ett resecentrum ska byggas. Detta arbete ligger i direkt anslutning till Bålsta torg som är den första etappen i Bålsta C-projektet. Läs mer längre ner.

Andra parkeringar

I drygt ett år har det tillfälliga busstorget längs Stockholmsvägen vid Bålsta station kunnat användas som parkeringsplats. Från den 1 november hänvisar vi till andra parkeringar. Infartsparkeringar/pendlarparkeringar finns på fem andra platser i närheten av stationen.

Här kan du läsa mer och se en karta

Bakgrund Bålsta C-projektet

Bålsta C-projektet består av flera etapper som har kommit olika långt när det gäller planarbetet. I grunden finns ett detaljplaneprogram för området.

Syftet med detaljplanen för Etapp 1, Bålsta torg är att ge möjlighet till en levande, tät och blandad småstad där bostäder, butiker, serveringar och kontor, trafikområden och offentliga miljöer samt parkering (för både bil och cykel) samsas. Stationsområdet utvecklas med ett nytt resecentrum och bättre tillgänglighet för såväl gående, cyklister, bilister och kollektivtrafik. Med en ny och mer yteffektiv lösning för busstrafiken skapas plats för en välkomnande entré.

Här kan du läsa mer om Etapp 1, Bålsta TorgPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700