Författarbesök

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Torsdagen den 5 maj fick Fridegårdsgymnasiet besök av författaren Johanna Thydell.

Johanna Thydell Johanna Thydell


Alla 2:or fick träffa henne i Teatern under en timme. Efter föredraget fick eleverna chansen att komma fram och prata med Johanna personligen. Både elever och lärare var supernöjda med hennes framträdande!

För att detta besök skulle ge så mycket som möjligt för eleverna har de läst minst en av hennes böcker och gruppvis tillsammans med gymnasiebibliotekarien eller svenskläraren haft ett boksamtal om sin läsupplevelse.


"Johanna Thydell är född 1980 och debuterade 2003 med romanen I taket lyser stjärnorna. Den belönades med bland annat Augustpriset och har också blivit film. Tre år senare kom Johannas andra bok, Det fattas en tärning. Tillsammans har dessa båda romaner hittills sålt i över 150 000 exemplar och översatts till fjorton språk. Johannas senaste bok, Ursäkta att man vill bli lite älskad, publicerades i September 2010.

Johanna har nu etablerat sig, inte bara som författare, utan även som föreläsare, både i Sverige och utomlands. Hon har också arrangerat skrivarkurser, sommarpratat, recenserat ungdomslitteratur, skrivit manus, krönikor och noveller." 

Källa: www.johannathydell.se 2011-05-05

Läs gärna mer om Johanna Thydell på hennes webbplats www.johannathydell.sePrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2628