Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Bilverkstad i Övergran

Bilverkstad i Övergran

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Jan Lindström minns sin barndom

Annons från förr Annons från förr


I mitt första inlägg skrev jag också om min morbror, Valter Edlund, som bodde i Uppland. Under ett par år på trettiotalet arbetade han som bilmekaniker. En kort period hade han en egen verkstad i Övergran. Det var från nyåret 1938 och tio månader framåt. Det finns ett minne kvar från den tiden, hans reklamblad. Övergrans Bil- och Mekaniska Verkstad, står det på det rosa bladet som egentligen är ett läskpapper.

En bilmekaniker är i de allra flesta fall ganska smutsig om fingrarna. Men efter tiden i Övergran fick han arbete i Uppsala och där krävdes att alla montörer skulle ha vita overaller. Tvätta dem fick de göra själva.

Nästa gästspel blev i Rosersberg, dit han kom våren 1939. timlönen var 1,25 Familjen åkte till Jämtland över jul samma år. Då hade kriget brutit ut och många bussförare inom postverket blev inkallade till militärtjänst. Valter hade fått chansen att söka jobbet och lämnade platsen i Rosersberg. Det var ont om busschaufförer och han antogs, men blev också inkallad. I två månader låg han i fält, men sedan kom det en begäran från postverket och han blev frikallad. Nu kunde han titulera sig som diligensförare. Han och familjen bodde åter i Jämtland och Valter blev posten trogen till sin pensionering.


Jan Lindström
(Hämtat ur vår släkttidning – Ante-Släkten.)Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2726