Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Ny utställning i Galleri Kvantum

Ny utställning i Galleri Kvantum

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Siv Sköld ställer ut sina bilder på Galleri Kvantum under juni månad. Det är första gången hon visar upp sina bästa bilder på en utställning. Ni som besöker HåboPortalen känner igen henne, då hon är mycket aktiv och skickar bilder med jämna mellanrum om naturen i Håbo kommun.

Ny utställning i Galleri Kvantum, med Siv Sköld | Foto: Attila Gal Ny utställning i Galleri Kvantum, med Siv Sköld | Foto: Attila Gal


Vi välkomnar juni månads utställare i Galleri Kvantum: Siv Sköld

Så skriver hon om sig själv:

Jag heter Siv Sköld, kallas Sivan är en glad pensionär, gillar att fota jättemycket!!!!

Jag bor drygt 1 mil ifrån Bålsta med min man. Vi är ofta ute och åker bil och jag har alltid med mig min lilla digitalkamera, är som en liten vän och som man kan ha i fickan.
Min man kör bilen och jag tar ofta bilder i farten när vi åker.

Fotointresset har jag alltid haft, mer av det blev det när jag skaffade mig en digitalkamera. Så fantastiskt det var att kunna ta många bilder och ta bort de bilder som man inte ville ha kvar. Jag gillar bäst att fota ute i naturen, gärna närbilder på små nyckelpigor, fjärilar och andra små kryp.

Naturen ser jag som i en stor tavla så vacker och jag vill fota i den korta stund då ljuset är perfekt i rätt riktning för mig. Ljuset är A och O när man fotar.
Molnen är jag helt fototokig i när de är som allra finast och ibland dramatiska. Dessa måste jag bara fota för de är så vackra att fota tillsammans med den jordnära naturen.

Ännu roligare blev det, när jag upptäckte att man kunde skicka in väderbilder till TV4 o SVT. När min första väderbild visades i TV, trodde jag knappt det var sant. Det var hur kul som helst, att få visa upp sin bild i TV, helt fantastiskt var det. Det har sporrat mig att fota ännu mera och intresset har ökat vart eftersom och många bilder har det blivit med åren.

Senare fick jag höra av en person att jag kunde skicka in mina bilder till Attila Gal på Håboportalen.se, de bilder som jag fotar i vår kommun Håbo och att man skulle skriva något om bilderna. Det har jag gjort många gånger och alltid roligt när det blir publicerat.

Jag tycker om att filma också och göra bildspel. Det finns så otroligt mycket roligt att upptäcka i sin dator vad man kan göra med sina bilder och små filmsnuttar. Jag testar och provar mig fram vad jag kan göra och jag vill gärna förmedla ute till andra, hur lätt det kan vara, när man har de rätta verktygen till det, i sin dator

Jag har inte gått några fotokurser, utan fotar det som jag tycker ser fint och intressant ut. Jag gick bara på en filmklipparkurs för seniorer på Biskops Arnö, för några år sedan. Det var vid 4 tillfällen om jag minns rätt och det var lärorikt och roligt och samtidigt få träffa likasinnande personer.

Tack för att du tog dig tid!

Siv

-----------------------------------------------------------------------------

Galleri Kvantum är ICA Kvantum Bålstas satsning på lokal konst.


Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724